Mainos

Rekkarumba uhkaa tuoda kuutostielle uudet nopeusrajoitukset

Itärajalle suuntaavien autorekkojen lisääntyminen kuutostiellä saattaa johtaa nopeusrajoitusten muutoksiin. Riskit lisääntyvät ja turvallisuuden ylläpitämiseksi alennetut nopeudet täytyy todennäköisesti ottaa käyttöön, sanoo tiejohtaja Antti Rinta-Porkkunen Tiehallinnosta.

Hän pohti kuutostien uutta tilannetta yhdessä poliisin, tullin ja eri ministeriöiden edustajien kanssa tiistaina Helsingissä.

Autonkuljetusrekat eivät ole kuutostiellä uusi näky. Jo viime vuonna tulli alkoi ohjata autorekkoja tarpeen mukaan pohjoisemmille ylityspaikoille.

Jono-ongelmat ovat nyt siirtyneet pääosin Imatralle. Autoletkat kuutostiellä ovat niin pitkiä, että kaupungin maankäyttösuunnitelmissa on piakkoin varauduttava rekkaparkin rakentamiseen. Nuijamaan parkki on jo suunnittelupöydällä tulossa.

- Nämä uudet alueet eivät olisi niin suuria kuin Vaalimaan tuleva parkki. Imatran ja Nuijamaan pysäköintipaikoille mahtuisi kummallekin ehkä noin 500 autoa, kertoo Rinta-Porkkunen.

Venäjän päätös rekkaliikenteen ohjautumisesta uusille rajanylityspaikoille on lähtöisin Venäjän tullista. Se haluaa erikoistua tullaamaan tiettyjä tavaroita. Vaalimaan vastaisella Torfjanovkan raja-asemalla keskitytään enemmän konttikuljetuksiin ja Imatralla ja Nuijamaalla autoihin.

- Eivät he kyllä tässä muutoksessa kyselleet lausuntoa suomalaisilta. Yllätys tämä oli myös sikäli, että muutos tuli näin rajuna ja tarkoitti myös itse ajettuja autoja, myöntää Rinta-Porkkunen.

Liikenne- ja viestintäministeriö aikoo keskustella muutoksesta Venäjän viranomaisten kanssa pikaisesti, mahdollisesti jo tässä kuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.