Mainos

Reini ryhtyy jälleen ratkomaan työriitoja

Entinen valtakunnansovittelija Jorma Reini tekee paluuta työriitojen sovittelutehtäviin. Suomen Erityisteknisten Liitto Seteli on tehnyt Reinin kanssa sopimuksen, jonka mukaan Reinin laki- ja konsulttitoimisto avustaa ammattijärjestöä erilaisissa työmarkkinakysymyksissä.

Ensimmäisenä tehtävänään keskiviikkona Reini osallistuu palomiehiä koskevan työriidan sovitteluun valtakunnansovittelijan toimistossa. Seteli katsoo, että Jorma Reinin tietoja, taitoja, kokemusta ja karismaa sekä ammattijärjestö- että valtakunnansovittelijan tehtävissä ei vastuullisella ay-liikkeellä ole varaa jättää käyttämättä. Järjestö valittelee, että vahvan persoonan pelko ja oma vastuullisuus ovat monille ylikäymättömiä esteitä.

Setelin mukaan sille on siunaantunut - niitä itse hakematta - erilaisia hankalia työmarkkinakysymyksiä, joissa pieni järjestö tarvitsee avukseen huippuosaamista. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon kuuluva Seteli edustaa mm. palomiehiä, luotseja sekä atk- ja tietoliikennealan työntekijöitä. Liitolla on noin 5000 jäsentä.

Asiantuntemusta Reinillä riittää

Reini avusti Seteliä yksityisesti jo viime keväänä palomiesten lukumäärää koskeneessa kiistassa, jonka katsottiin päättyneen ammattijärjestön eduksi. Toimiessaan valtakunnansovittelijana kaksi vuotta sitten Reini selvitti palomiesten lakkoa ja oli sovintoesityksellään myös muotoilemassa alan nykyistä työehtosopimusta. Lakossa oleva palomiesliitto marssitti tuolloin joukkonsa osoittamaan mieltä valtakunnansovittelijan toimiston ikkunan alle ja vaati myös sovittelijan vaihtamista kesken kahakan.

Viime syyskuussa Setelin puheenjohtaja Heikki Santala oli kuitenkin halukas kutsumaan Reinin takaisin myös STTK:n johtoon, mikäli puheenjohtaja Esa Swanljung ei olisi saanut riittävää kannatusta. Reini johti STTK:ta ennen siirtymistään valtakunnansovittelijaksi vuonna 1990. Valtioneuvosto sanoi Reinin irti tammikuussa, kun hän oli saanut Helsingin käräjäoikeudessa neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta. Poliisi hälytettiin Reinin kotiin joulukuussa viime vuonna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.