Mainos

Reinfeldt keskusteli ilmastosta Bushin kanssa

Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt ei esittänyt minkäänlaista arvostelua Yhdysvaltoja kohtaan koko tapaamisen aikana.

Yhdysvalloissa vieraileva Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt on tavannut presidentti George Bushin Valkoisessa talossa. Keskustelujen pääaiheeksi nousivat ilmastokysymykset, kuten Reinfeldt oli jo etukäteen luvannutkin.

-Puhuimme ilmastonmuutoksesta, ja pääministeri oli huolissaan kasvihuonekaasupäästöistä. Minä jaan sen huolen, Bush sanoi tapaamisen jälkeen. -Puhuimme myös siitä, että Kiina, Japani, Intia, Australia ja muut maat voisivat löytää kansainvälisen kehysryhmän saavuttaakseen seuraavat päämäärät: taloudellinen vireys ja kasvu, uuden teknologian kehittäminen ja sen mukanaan tuomat vähennykset kasvihuonekaasujen päästöihin.

Reinfeldt oli varsin tyytyväinen tapaamiseen ja sen antiin.

-Keskustelu oli oikein hyvä ja se keskittyi suurelta osin ilmastostrategiaan. Kerroin Ruotsin ponnisteluista ja hän kertoi amerikkalaisten toimista. Aivan viime päivinä täällä on tehty aloitteita, joiden myötä ajoneuvojen päästöjä vähennetään ja energiaa käytetään tehokkaammin, Reinfeldt sanoi tapaamista seuranneessa lehdistötilaisuudessa.

Johtajat keskustelivat myös Irakin sodasta, mutta siinä vaiheessa Reinfeldt kuunteli enimmäkseen Bushin näkemyksiä. Reinfeldt ei myöskään ottanut esille irakilaisten pakolaisten tulvaa Ruotsiin, kuten hän oli etukäteen sanonut tekevänsä.

Ei arvostelua

Reinfeldt ei ollut ylipäätään esittänyt minkäänlaista arvostelua Yhdysvaltoja kohtaan koko tapaamisen aikana. Sen sijaan hän sanoi tapaamisen jälkeen tuntevansa sympatiaa Bushia kohtaan.

-Hänen mahtava läsnäolonsa ja laaja tietämyksensä ällistyttävät. Hän on sitä paitsi hyvin leppoisa, hän laskee leikkiä ja on mukava. Hänen johtajuutensa voiman pystyy tuntemaan, Reinfeldt runoili.

Maanantaina Ruotsin pääministeri tapasi YK:n pääsihteerin Ban Ki Moonin New Yorkissa. Hän antoi tukensa pääsihteerin aloitteelle ilmastohuippukokouksesta. Kioton ilmastosopimuksen ulkopuolelle jättäytyneet Yhdysvallat ja Kiina suhtautuvat ajatukseen vastahakoisesti.

Tarkoituksena on, että huippukokouksessa sovittaisiin jatkosta Kioton sopimukselle, jonka ensimmäinen vaihe päättyy vuonna 2012.

Huomenna Reinfeldtin ohjelmassa on tapaaminen Kalifornian kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin kanssa Sacramentossa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.