Mainos

Reilu kauppa laajenee kosmetiikkaan ja kultaan

Reilu kauppa jatkaa laajentumistaan.

Reilun kaupan kansainvälinen yhteistyöelin FLO uskoo, että Reilun kaupan tuotteiden myynti jatkaa myös tulevina vuosina nopeaa kasvuaan.

- Tuotteiden myynti on kasvanut viime vuosina keskimäärin 22 prosenttia joka vuosi, ja järjestelmän tavoitteena on pitää yllä samaa kasvutahtia myös tulevina vuosina , sanoo FLO:n operatiivinen johtaja Tuulia Syvänen.

Nopeaa kasvua aiotaan ylläpitää luomalla kriteerejä yhä uusille tuotteille, laajentumalla uusille toimialoille ja levittämällä Reilun kaupan tuotteiden myyntiä yhä uusiin maihin.

Esimerkkeinä uusista Reilun kaupan aluevaltauksista ovat kulta ja kosmetiikka sekä katkaravut. Kultakoruja ja Reilun kaupan raaka-aineita sisältävää kosmetiikkaa nähtäneen maailmalla jo ensi vuonna.

- Kosmetiikassa käytetään paljon pieniä määriä raaka-aineita, joita voidaan ottaa mukaan Reiluun kauppaan suhteellisen helposti. Kosmetiikan avulla saamme paljon uusia köyhiä viljelijöitä ja keräilijöitä esimerkiksi Ghanasta ja Burkina Fasosta mukaan Reilun kaupan piiriin. Tämä on iso asia, koska Reilun kaupan tavoitteena on aina ollut nimenomaan se, että kaikkein köyhimmät pääsisivät mukaan hyötymään siitä.

Tänään alkaa Reilun kaupan viikko.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.