Mainos

Rehn vastaa EU-puhemiehelle Islanti-kiistassa

Europarlamentin puhemies Hans-Gert Pöttering on arvostellut laajentumiskomissaari Olli Rehnin intoa liittää Islanti pikavauhtia EU:n jäseneksi.

Olli Rehn sanoo arvostavansa Pötteringiä eurooppalaisena vaikuttajana ja parlamentaarikkona. Hänestä on myös luonnollista, että eri EU-instituutioilla on eri painotuksia laajentumispolitiikasta

- Tämä oli mielestäni luonteva hetki puhua Islannin mahdollisesta jäsenyydestä. Minulta kysytään sitä päivittäin, ja kyllä komissiolla pitää olla joku näkemys asiaan. Se, mitä sanoin, on täysin EU:n perussopimusten ja laajentumispolitiikan mukaista, Rehn toteaa.

Rehn ei myöskään niele väitettä siitä, että hänen puheenvuoronsa olisi peliä kohti Suomen paikkaa EU:n ulkoministerinä.

Pöttering: Rehn avasi suunsa väärään aikaan

Rehn ilmoitti viime viikolla, että Islanti voisi liittyä unioniin yhdessä Kroatian kanssa jo vuonna 2011. Islanti ei ole hakenut jäsenyyttä, mutta Rehnin mukaan se voisi vakauttaa maan talouskriisiä.

Pötteringin mukaan Rehn avasi suunsa väärään aikaan, sillä ennen laajentumista komission tulisi keskittyä Lissabonin sopimuksen läpivientiin.

Suomalaismepit Ville Itälä ja Anneli Jäätteenmäki kummastelevat puhemiehen purkausta ja korostavat avoimen keskustelun tärkeyttä.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja arvioi Yleisradiolle, että saksalaisen Pötteringin nihkeys Islannin jäsenyyttä kohtaan voi perustua siihen, että Saksa ajaa laajentumista erityisesti Balkanin suunnalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.