Mainos

Rehn SuomiAreenassa: Latvia potentiaalinen ehdokas euroon

Euroopan komission varapuheenjohtaja Olli Rehnin mukaan seuraava potentiaalinen ehdokas 17 maan euroryhmään on Latvia. Rehnin mielestä Latvia on viime vuosina tehnyt hyvää työtä taloutensa eteen.

- Latvia on hoitanut taloutensa hyvin viimeisen parin kolmen vuoden aikoina. On täysin mahdollista, että Latvia pystyy liittymään euroon, Rehn sanoi SuomiAreena-tapahtumassa Porissa.

Hän muistutti, että viimeisillä eurotulokkaalle Virolle eurosta on ollut paljon hyötyä. Viro otti euron käyttöön viime vuoden alussa. Rehnin mielestä euro ylipäätään on houkutteleva valuutta uusille jäsenmaille.

- Euro on vahvistanut Viron taloudellista asemaa sekä mahdollistanut sen, että sijoittajat investoivat entistä enemmän Viroon, Rehn kertoi.

Hän tähdensi myös, että myös Suomi on hyötynyt eurosta. Hän kantaa kuitenkin huolta euroalueen kriisistä ja toivoo siihen pikaista ratkaisua.

- Ratkaisun eteen tehdään kovasti töitä, Rehn tähdensi.

SuomiAreenassa järjestetty Rehnin kyselytunti jäi aiottua lyhyemmäksi, koska komissaarin oli osallistuttava euroryhmän puhelinkokoukseen. Esillä on muun muassa Euroopan pysyvän vakausmekanismin EVM:n käyttöönotto, joka piti tapahtua heinäkuun alussa.

EVM tulee käyttöön viimeistään lokakuun alussa. Saksan perustuslakituomioistuimen päätös maan osallistumisesta saadaan 12. syyskuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.