Mainos

Rehn: Serbian EU-neuvottelut jäihin

Serbiaa on arvosteltu siitä, että se ei ole saanut sotarikoksista epäiltyjä serbijohtajia oikeuden eteen. Laajentumiskomissaarin mukaan asia on ehto lähentymisneuvotteluille EU:n kanssa.

Euroopan unioni ei jatka virallisia neuvotteluja Serbian kanssa, jollei se suostu yhteistyöhön YK:n sotarikostuomioistuimen kanssa Haagissa, sanoo EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn.

- Sinä päivänä, jolloin Serbia suostuu täydelliseen yhteistyöhön entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimen kanssa, neuvottelut vakaus- ja lähentymissopimuksesta voivat jälleen alkaa, Rehn sanoi.

YK:n sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjä Carla Del Ponte syytti aiemmin tänään Serbiaa haluttomuudesta pidättää sotarikoksista epäiltyjä serbijohtajia. Hän kehotti samalla EU:ta olemaan jatkamatta lähentymisneuvotteluja Serbian kanssa.

Pääsyyttäjä on usein aiemminkin arvostellut kärkevästi Serbiaa, koska se ei ole saanut sodanaikaista Bosnian serbien sotapäällikköä Ratko Mladicia Haagin tuomioistuimeen vastaamaan teoistaan.

- He (serbit) näyttävät meille vain savuverhoja, heillä ei ole todellista poliittista tai tutkinnallista halua jäljittää ja pidättää Mladicia, Del Ponte sanoi tavattuaan EU:n edustajia Luxemburgissa.

Mladicia syytetään ennen muuta tuhansien muslimimiesten ja -poikien tappamisesta Srebrenicassa 1995.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.