Mainos

Rehn edelleen gallup-kärjessä

Elisabeth Rehn on yhä suosituin presidenttiehdokas. Hän voittaisi selvästi sekä ensimmäisellä että toisella kierroksella muut ehdokkaat, jos vaalit pidettäisiin nyt. MTV:n teettämän mielipidetiedustelun mukaan Rehnin suosio on kasvanut viime syksystä.

Toiseksi eniten kannatusta saa ulkoministeri Tarja Halonen, joka pudottaisi toiselta kierrokselta niukasti puhemies Riitta Uosukaisen. Keskustan Esko Aho häviää kaikille naisehdokkaille Heidi Hautalaa lukuunottamatta.

Jos toisella kierroksella vastakkain olisivat Rehn ja Halonen, Rehn voittaisi prosentein 57-43. Rehn voittaisi myös kokoomuksen Riitta Uosukaisen. Jos vastakkain olisivat Uosukainen ja Halonen, kisa päättyisi Uosukaisen voittoon luvuin 53-47.

Puhelinhaastatteluna toteutetun kyselyn mukaan Rehniä kannattaisi 31 prosenttia vastanneista. Ulkoministeri Tarja Halonen saisi 24 ja eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen 23 prosentin kannatuksen. Puoluejohtaja Esko Aholle mitattiin 18 ja europarlamentaarikko Heidi Hautalalle neljä prosenttia äänistä. Presidentti Martti Ahtisaari ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö jätettiin kyselyn ulkopuolelle.

Tutkimuksessa haastateltiin 2011 henkilöä 11.-19. toukokuuta. Tulosten virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä. Myös vappuna julkaistun Sanomalehti Kalevan Suomen Gallupilla teettämä kyselyn mukaan Rehnin asema oli vahvin. Halonen nousi edellisen mittauksen 13. sijalta suoraan kolmanneksi. Toiseksi suosituin oli Uosukainen.

Ahtisaarella yhä kannatusta demareiden keskuudessa

MTV:n Sunnuntairaportin kyselyn mukaan presidentti Martti Ahtisaarella on sosiaalidemokraattien kenttäväen joukossa yhä vahva kannatus presidenttiehdokkaaksi. Joka viides SDP:n piirihallitusten jäsenistä toivoi Ahtisaarta puolueen ehdokkaaksi. Keskiviikkona Turussa alkavassa puoluekokouksessa Ahtisaaren nimi nousee varmasti esille. Puolueen presidenttiehdokas valitaan sunnuntaina.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.