Red Bullilta syrjäytetty F1-kuski löi suunsa kiinni – vaikenee kipeästä aiheesta

F1-kuljettaja Pierre Gaslyn on määrä aloittaa kausi AlphaTaurin ratissa. Ranskalainen aloitti kauden 2019 emotalli Red Bull Racingilla, mutta 11 kilpailun jälkeen edessä oli siirto tuolloin Toro Rosson nimellä tunnettuun tytärtalliin. Gasly ei ole halukas puhumaan viime kauden käänteistä julkisuudessa.

Red Bull kiinnitti tälle kaudelle Gaslyn paikan viime kaudella ottaneen Alexander Albonin. Gasly sen sijaan jatkaa Toro Rossolla, joka vaihtoi AlphaTauri-nimen alle.

Gaslyltä on udeltu siitä, mitä kulisseissa todellisuudessa tapahtui.

– Olemme puhuneet asioista, jotka eivät sujuneet hyvin, mutta ei ole minun asiani tulla median eteen ja sanoa mikä meni oikein ja mikä väärin. Se ei olisi oikein, enkä aio tehdä niin, Gasly sanoi GPtoday.netin mukaan.

– Joudut tietysti joskus käsittelemään negatiivisia ajatuksia ja negatiivista energiaa, mutta on paljon ihmisiä, jotka tuovat positiivista energiaa ja positiivisia tunteita. Sellaisiin ihmisiin keskityn.

Pudottamisestaan huolimatta Gasly vakuuttaa, että välit Red Bulliin ovat kunnossa. Hän tiedostaa tallin ansaitsevan kiitoksen mahdollisuudesta ajaa maailman kovimmassa sarjassa.

– Tiedän, mitä minun on tehtävä. Yritän aina kehittyä ja etsiä osa-alueita, joissa parantaa. Se oli ainoa asia, jota yritin tehdä Red Bullilla, eikä lähestymiseni ole muuttunut Toro Rossolla. On erilaisia syitä, jotka selittävät, miksi työskentely toimi Red Bullilla ja saimme hyvän loppuvuoden. Osa syistä on sanottu, osa ei, mutta valitettavasti ihmisillä on omat tuomionsa ja hyväksyn sen.

– Olen kuljettaja, jolla on sopimus Red Bullin kanssa, ja he myös ansaitsevat kiitoksen pääsystäni sarjaan. Nuo kuusi kuukautta eivät muuta suhdettamme ja heidän tekojaan puolestani. Meillä oli ongelmia, taistelua ja asioita, jotka olisi voitu korjata. Jos kirjoittaisimme tarinan nyt uudelleen, monet asiat olisivat eri tavalla, Gasly sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat