F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-kuski lensi pihalle Red Bullilta – taustalta ilmeni karuja paljastuksia

1:42
Videolla Pierre Gaslyn kommentteja viime kauden suorituksistaan.

Ranskalainen F1-kuljettaja Pierre Gasly joutui vaihtamaan tallia kesken viime kauden. Gasly aloitti vuoden Red Bullilla, josta hänet siirrettiin Toro Rossolle. Muutos tehtiin kesätauon yhteydessä.

Gaslyn alkukausi Red Bullilla oli heikko. Kovan luokan lupauksena Toro Rossolta F1-kärkitallien joukkoon kuuluvalle Red Bullille nostettu Gasly ei meinannut pärjätä millään tallikaverilleen Max Verstappenille. Tämän lisäksi Gaslyn suoritustaso oli heikko.

Red Bull päätti tehdä ravisteluja, kun se siirsi Gaslyn takaisin Toro Rossolle. Samassa yhteydessä thaimaalaiskuljettaja Alexander Albon hyppäsi Red Bullille.

Kauden jälkeen Gasly jakoi paljastuksia ranskalaislehti L’Equipelle.

Gaslyn mukaan erityisesti Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko teki katalia temppuja koko tapauksen yhteydessä.

– Helmut lupasi minulle kaikenlaista – erityisesti muutoksia autoon, Gasly aloitti, jatkaen:

– Hän muun muassa sanoi minulle, että jatkaisin Abu Dhabiin saakka, Gasly toi esille karun paljastuksen.

Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä muutos tehtiin jo ennen Belgian GP:tä.

– Lupaukset eivät pitäneet ja olin hyvin pettynyt tuohon kaikkeen. Kun kuulin siirrosta, niin olin hyvin vihainen, koska koin, että jouduin epäreilun päätöksen kohteeksi.

– Red Bullilla vietetyt kuusi kuukautta olivat hyvin turhauttavia. Varsinkin siksi, koska potentiaalistani saatiin vain 80 prosenttia irti. Fakta oli myös se, että minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia olla parempi.

– F1:ssä kyse ei ole vain suorituksista. F1 on kylmä maailma, jossa raha ja politiikka ovat aidosti läsnä.

– Olisi naiivia, jos en miettisi kaikkea, mitä tuohon päätökseen liittyi. Jotkut asiat ovat sellaisia, mitkä jäävät minun ja tallin keskuuteen, Gasly kävi läpi, vaieten lopuksi.

– Tuolla oli jotain asioita, joita olisin voinut tehdä toisin. Tiedän sen. Mutta samalla fakta on se, että olen vasta 23-vuotias.

Gasly paransi selvästi otteitaan loppukauden aikana Toro Rossolla. Kruunujalokivenä toimi Brasilian GP, jossa hän oli upeasti toinen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja