F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Red Bullin hylkäämä F1-kuski avautuu: valitti nyt hyllytetystä kisainsinööristä jo vuosi sitten: "Tiedän syyt ja niin tietää tiimikin"

0:28
Alexander Albonin alkukausi on ollut täynnä ongelmissa. Unkarissa hänen ajovirheensä vei häneltä paikan aika-ajojen päätösosiossa.

Red Bullin tekemä päätös F1-kuski Alexander Albonin kisainsinöörin vaihtumisesta ei tullut yllätyksenä viime vuonna tallissa ajaneelle Pierre Gaslylle. Kakkostiimiin siirretty ranskalainen olisi halunnut vaihtaa insinöörinsä jo vuosi sitten.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull ilmoitti ennen Britannian GP-viikonloppua, että muun muassa Mark Webberin ja Daniel Ricciardon kisainsinöörinä kokemusta hankkinut Simon Rennie ottaa Mike Luggin paikan Albonin kisainsinöörinä.

Muutos oli tarpeen, sillä Albonin alkukausi on ollut erittäin rikkonainen, eikä hän ole onnistunut pysymään tallikaverinsa Max Verstappenin vauhdissa. Nyt on käynyt ilmi, että myös Albonia ennen Red Bullilla ajaneella Pierre Gaslylla oli ongelmia Luggin kanssa.

– Minä pyysin sitä, Gasly vahvistaa toiveensa kisainsinöörin vaihtamisesta Motorsport.comille.

– Suoraan sanottuna, jos he tekivät sen, niin silloin se on ollut tarpeellista. En kuitenkaan halua kommentoida tähän liikaa, ranskalaiskuski toteaa.

Gasly siirrettiin viime kauden kesätauon aikana Red Bullilta kakkostiimi AlphaTaurille, silloiselle Toro Rossolle. Albon korvasi hänet, mutta on törmännyt samanlaisiin ongelmiin ensimmäisellä täydellä kaudellaan Red Bullin ratissa.

Kauden avausviikonloppujen aikana Albonin on kerrottu ottaneen jopa yhteen Luggin kanssa. Gasly myöntää, ettei hänen aikansa mennyt Red Bullilla toivotulla tavalla, mutta tässäkin tiimi olisi voinut auttaa luomalla hänelle paremmat olosuhteet.

– Tiesin olevani nopea, mutta olisin halunnut rinnalleni (kisainsinööriksi) jonkun vähän kokeneemman kuin sellaisen, joka on myös uusi F1:ssä, Gasly sanoo.

– Se oli tietysti vähän vaikeampaa. Mutta se on nyt mennyttä. Haluan mennä eteenpäin. Olen keskittynyt tekemään parasta mahdollista työtä AlphaTaurilla.

– Tiedän syyt, ja niin varmasti myös Red Bull tietää. Se olisi voinut mennä paremmin, mutta se on nyt historiaa. Voimme keskittyä vain nykyhetkeen, joka vaikuttaa tulevaisuuteen, Gasly jatkaa.

Red Bull piti Gaslyn mukaan tiukasti kiinni omasta näkemyksestään, että Lugg on oikea mies viemään häntä eteenpäin. Tallipäällikkö Christian Horner on yhä samaa mieltä.

– Pierre oli vähän kokeneempi kuin Alex on. Meillä oli silloin paljon vakaampi auto kuin nyt. En usko, että se olisi tehnyt isoa muutosta Pierren suorituksiin viime vuonna, Horner kommentoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja