Red Bullilla sivurooliin jätetty F1-kuski valmis nostamaan kytkintä: "En halua otsikoita"

Sergio Perezin kaksivuotinen jatkosopimus Red Bullilla ei tarkoita ranskalaiskuski Pierre Gaslyn mukaan sitä, että hänen tiensä olisi noussut tallissa pystyyn. F1-kuski on kuitenkin valmis katselemaan töitä myös muualta.

Gasly on joutunut käymään läpi kovan koulun menetettyään vain puolen kauden jälkeen paikkansa Red Bullin emotallissa vuonna 2019. Loistavat otteet kakkostiimi AlphaTaurilla eivät kuitenkaan ole riittäneet paluuseen.

26-vuotiaalle kuskille ei ole vieläkään luvassa paikkaa isoissa valoissa, sillä Red Bull sitoutui viime viikolla jatkamaan Sergio Perezin sopimusta aina kauden 2024 loppuun asti. Gaslyn oma sopimus kattaa vielä ensi kauden.

– Heidän aikeensa ovat aika selvät: he haluavat pitää minut, Gasly kertoi Grandprix.com-sivuston mukaan.

– Minulla ei ole mitään lisättävää siihen, mitä on tähän asti sanottu. Käynnissä on keskusteluita, joissa yritämme saada selville kaikkien osapuolten halut, hän kommentoi tilanteestaan.

Minään yllätyksenä Perezin valinta ei Gaslylle tullut.

– Tiesin siitä jo jonkin aikaa. Se oli myös loogista – en ole idiootti, hän napautti.

– Kun ottaa huomioon hänen profiilinsa, suorituksensa ja rahan, jonka hän tuo… jos mietit, mitä kakkoskuskin täytyy tarjota, hän tekee sen, Gasly toteaa Perezista.

Gasly on joutunut useammankin kerran urallaan Red Bullin kuskipolitiikasta päättävän Helmut Markon hampaisiin. Jatko organisaatiossa kiinnostaa, mutta mikään ei häntä pidättele katsomasta muuallekaan.

– Olen valmis jättämään Red Bullin ohjelman, mutten halua mennä yksityiskohtiin. En halua tehdä otsikoita, Gasly kommentoi.

– Olen valmis siirtymään korkeammalle tasolle, mutta vasta, kun on konkreettisempia asioita, voi sanoa enemmän.

– Käymme keskusteluita Helmut Markon kanssa. Täytyy ymmärtää, mikä on parhaaksi meille kaikille. Meillä on erittäin hyvät välit. He ovat tunteneet minut lapsuudestani asti, Gasly vakuutti.

Gasly olisi halukas saamaan vastaavanlaisen diilin kuin viime kauden tallitoverinsa Alexander Albon, joka siirtyi Williamsin rattiin, mutta jatkaa yhä Red Bullin ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat