Red Bull törmäsi taas kerran tuttuun ongelmaan – tallipäällikkö harmitteli Mercedekselle tarjoutunutta mahdollisuutta: "Tarvitsemme häntä epätoivoisesti"

Red Bull ja Max Verstappen olivat tekemättömän paikan edessä, kun Mercedes otti Lewis Hamiltonin toisen kerran sisään Espanjan GP:n jälkimmäisellä puoliskolla.

Ylimääräinen varikkokäynti pudotti Hamiltonin 24 kierrosta ennen maalia kauas kärjessä ajaneesta Verstappenista, mutta samalla se tarjosi hänelle kilpailun lopussa ylivoimaisen vauhdin kuluneilla renkailla ajaneeseen Verstappeniin verrattuna.

Red Bullin ainoa mahdollisuus olisi ollut reagoida ja ottaa Verstappen sisään heti seuraavalta kierrokselta, mutta he eivät voineet tehdä niin, koska Verstappenilla oli jäljellä vain pehmeitä renkaita, joilla talli ei halunnut ottaa riskiä yli 20 kierrosta ennen ruutulippua. Hamilton ohitti Verstappenin lopulta seitsemänneksi viimeisen kierroksen alkaessa.

Toinen varikkokäynti oli Hamiltonille niin sanotusti ilmainen, sillä se pudotti hänet vain tallikaverinsa Valtteri Bottaksen taakse.

Seuraavaksi lähimmät uhkaajat olivat tuolloin lähes puolen minuutin päässä Hamiltonista. Red Bullin ja Verstappenin kannalta valitettavaa oli, että tallin toinen kuljettaja Sergio Pérez oli vasta kuudentena, yli 40 sekunnin päässä.

Pérez ajaa tallissa ensimmäistä kauttaan, ja hänen toivottiin tarjoavan Red Bullille ja Verstappenille sitä tulitukea, jota Pierre Gasly ja Alexander Albon eivät pystyneet viime vuosina tarjoamaan. Ainakaan nyt Espanjassa sitä ei tullut.

– Hän on pääsemässä vauhtiin. Lauantai meni häneltä huonosti, tallipäällikkö Christian Horner kommentoi Pérezin suoritusta RaceFans-sivuston mukaan.

Meksikolainen jäi aika-ajoissa vasta kahdeksanneksi.

Danielin (Ricciardon) perässä oleminen pilasi hänen kilpailunsa. Hän ei onnistunut ohituksessa radalla, jolla on todella vaikea ohittaa, Horner sanoi.

– Tarvitsemme häntä epätoivoisesti siihen rakoon (kärkikuljettajien takana), jotta Mercedeksellä ei olisi sellaista strategista vaihtoehtoa, joka heillä nyt oli. Mutta olen varma, että niin käy, kun Sergio löytää kierrosten myötä itseluottamuksensa autossa.

Tapaus muistutti muutaman vuoden takaista Unkarin GP:tä, jossa Hamiltonille tarjoutui samanlainen mahdollisuus ilmaiseen varikkokäyntiin.

Horner ei tarkoita lausuntojaan kritiikiksi Péreziä kohtaan.

– Sergio oli jumissa muiden takana. Faktat ovat selviä. Kaksi kärkikuljettajaa olivat niin paljon irti muista, että se tarjosi Lewisille mahdollisuuden. Hänen täytyi päästä vain tallikaverinsa ohi, eikä se ole mikään ongelma. Siksi tarvitsemme molemmat autot kärkisijoille.

Lue myös:

    Uusimmat