Red Bull -pomolta terävä piikki Ferrarille: ”Emme katso taaksemme”

Red Bullin tallissa ollaan tyytyväisiä F1-kauden avausviikonloppuun Melbournessa. Tallin kärkikuljettaja Max Verstappen sijoittui kilpailun kolmanneksi Ferrarin Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin jäädessä Verstappenin taakse.

Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan avauskilpailun tulos osoitti Red Bullin taistelevan alkaneella kaudella ensisijaisesti Mercedeksen, ei taakse jääneen Ferrarin, kanssa.

– Tulevaisuutta ajatellen oli rohkaisevaa, että moottorimme ei varoittanut itsestään kertaakaan kilpailun aikana. Kaikki polttoaineen kulutuksesta tehoon ja sähköihin asti osoitti jatkuvasti vihreää valoa kilpailun aikana, Marko sanoi Speed Weekin mukaan.

Sunnuntain kilpailun tulos oli yllätys, sillä Ferrari vaikutti kautta edeltävissä talvitesteissä ennakkosuosikilta uudelle kaudelle.

– Eromme Mercedekseen pysyi siedettävänä. Emme katso nyt takana olevaan Ferrariin. Olemme asettaneet riman ykkössijaan, joten katsomme eteenpäin, Marko latasi.

Markon mukaan Verstappenin vahvan esityksen myötä Red Bull taistelee uskottavasti tänä vuonna sekä kuljettajien että valmistajien mestaruuksista. Auto kaipaa kuitenkin yhä kehitystä.

– Kolmannet sijat eivät riitä meille. Tiimi on kuitenkin oikeilla raiteilla, ja jos puhutaan vauhdista, olimme Lewis Hamiltonin kanssa tasoissa, Marko sanoi.

– Tarvitsemme lisää downforcea, sillä olemme viime vuosina rakentaneet autoja, joiden downforce on pienin mahdollinen. Tämän vuoksi pito ei ole niin hyviä. Tämä ei ole kuitenkaan ongelma enää, Marko lisäsi.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Bahrainissa radalla, joka antaa tallien voimasuhteista paremman kuvan kuin Albert Parkin kaupunkirata.



Lue myös:

    Uusimmat