Red Bull lupaa: F1-kuski vapaa lähtemään, jos ehdot täyttyvät – kommentoi myös Mick Schumacheria

Red Bullin kuljettajasopimuksista vastaava Helmut Marko on valmis päästämään Pierre Gaslyn muihin tiimeihin, jos ehdoista päästään sopimukseen.

Gasly on kuulunut Red Bullin kuskiohjelmaan jo vuosien ajan, mutta putoaminen ykköstiimistä vain puolen kauden jälkeen vuonna 2019 on jättänyt hänet kolmeksi kaudeksi jumiin kakkostiimi AlphaTaurille.

Ranskalaiskuski on noussut ykkösvaihtoehdoksi Alpine-tallin tulevaksi nimeksi. Viimeisin käänne tapahtui perjantaina, kun Alpine hävisi sopimustaistelunsa kuskilupaus Oscar Piastrin oikeuksista McLarenille.

Gaslylla on sopimus Red Bullin kanssa vielä ensi vuodesta, mutta tiimin neuvonantajan Helmut Markon mukaan kaikki on neuvoteltavissa.

– Jos ehtoihimme suostutaan, emme jäisi seisomaan Gaslyn tielle. Se olisi hänelle ja ranskalaiselle tehdastiimille unelmien täyttymys, Marko kommentoi Sky Sportsille.

– Toistaiseksi kaikkia ehtoja ei kuitenkaan ole täytetty, hän lisäsi.

Alpinen loppukesä on ollut myrskyisä. Ensin Fernando Alonso teki tiimille temput tarttumalla nopealla aikataululla Aston Martinilta tulleeseen tarjoukseen. Sen jälkeen talli ilmoitti hätäisesti Piastrin nostamisesta kisapaikalle, vaikka tämä oli jo kesäkuussa tehnyt sopimuksen McLarenin kanssa.

Perjantaina Kansainvälisen autoliiton FIA:n sopimusriitalautakunta päätti yksimielisesti, että Piastrin McLarenin kanssa tekemä sopimus on pitävä eikä Alpinella ole oikeutta juniorikuljettajansa pitämiseen.

Colton Herta ei valmis, Mick Schumacher ei kiinnosta?

Jos Gasly lähtee AlphaTaurilta, Red Bull saattaa nostaa IndyCarissa ajavan amerikkalaiskuskin Colton Hertan hänen tilalleen. Hertan kanssa ei ole vielä sopimus pienemmistäkään luokista eikä täten riittävää ajokokemusta ykkösiin.

– Olemme ajatelleen sitä, mutta emme halua vielä julkistaa sitä. Meillä on juniorikuskeissamme joitain kuskeja, joilla on superlisenssi. Rekrytoimme varakuljettajamme heidän joukostaan, Marko kommentoi.

– Hän on jo ajanut F1-testit. Hän oli hyvä. En kuitenkaan halua mennä yksityiskohtiin. Katsotaan, miten tilanne kehittyy.

Sen sijaan Haas-tallista ja samalla Ferrarin kuskiakatemiasta lähtevä Mick Schumacher ei ole Markon mukaan Red Bullin vaihtoehtojen joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat