Red Bull -leirissä ihmetellään silmiinpistävää ristiriitaa: aika-ajoissa ja kilpailussa on täysin eri vastustajat – "Olemme nähneet tietyn kuvion toistuvan"

RB16-auton vahva kilpailuvauhti on Red Bull -leirissä pienoinen yllätys, etenkin kun aika-ajovauhdissa tallilla on ollut ajoittain suuriakin ongelmia.

Max Verstappen on viiden ajetun osakilpailun jälkeen MM-pisteissä toisella sijalla, kahden Mercedes-kuljettajan välissä. Eroa Lewis Hamiltoniin on 30 pistettä, ja Valtteri Bottas on neljä pistettä Verstappenia jäljessä.

Verstappenin tilanne voisi olla vieläkin parempi, sillä hän joutui keskeyttämään kauden avausosakilpailun teknisen vian vuoksi jo kisan alkuvaiheilla.

Kauden ensimmäisinä GP-viikonloppuina Red Bullin suorituskyvyssä on kuitenkin ollut silmiinpistävä ristiriita: vaikka Verstappen pystyy pistämään Mercedeksille viikonlopusta toiseen kampoihin itse kilpailussa, aika-ajoissa hän ajaa monesti aivan muita kuljettajia vastaan.

– Alisuoritamme lauantaisin. Taistelimme nytkin kymmenyksistä Racing Pointia ja Renault'ta vastaan, ja sitten kilpailussa ohitamme heidät kierroksella, tallipäällikkö Christian Horner sanoi Motorsport Weekin mukaan.

Horner viittasi lausunnollaan Renault'n Daniel Ricciardoon, joka sijoittui sunnuntaina 14:nneksi ja oli viimeinen, jonka Verstappen ohitti kierroksella. Aika-ajoissa Verstappen löi entisen tallikaverinsa vain reilulla kymmenyksellä.

– Ero aika-ajo- ja kisavauhdissa on iso, ja olemme nähneet tietyn kuvion toistuman neljässä tai viidessä ensimmäisessä kilpailussa. On paljon asioita, joita meidän täytyy ymmärtää, mutta on rohkaisevaa, kun suorituskyky on tällä tasolla. Se palkitsee kaiken kovan työn, jota olemme tehneet.

Olosuhteiden puolesta Silverstonessa oli sunnuntaina hieman vähemmän tuulta kuin aiempina päivinä, ja viime viikonloppuun verrattuna käytössä oli pykälää pehmeämmät renkaat, joissa oli hieman enemmän painetta. Tämä yhdistelmä sopi Red Bullille.

– Auton kanssa on ollut vähän taistelemista, joten näimme vasta nyt sellaista suorituskykyä, mihin olemme uskoneet sen pystyvän. On siis tärkeää, että ymmärrämme, miksi se oli näin hyvä. Sellaiset mutkat, joissa meillä oli ongelmia lauantaina, eivät aiheuttaneet kilpailussa minkäänlaisia ongelmia.

Hornerin mukaan aika-ajo-ongelmien selvittäminen on avain myös siihen, että tallin parjattu kakkoskuski Alexander Albon alkaisi saavuttaa parempia tuloksia. Sunnuntaina Albon nousi yhdeksännestä ruudusta viidenneksi.

– Ajatelkaapa, jos Alex olisi tämän päivän kisavauhdillaan startannut neljännestä tai viidennestä ruudusta.

Red Bull -kuljettajien sijoitukset alkukauden aika-ajoissa ja kilpailuissa:

kisa:Verstappen aika-ajot:Verstappen kilpailu:Albon aika-ajot:Albon kilpailu:

Itävalta 1

3:s

keskeytys

5:s

keskeytys

Itävalta 2

2:s

3:s

7:s

4:s

Unkari

7:s

2:s

13:s

5:s

Iso-Britannia 1

3:s

2:s

12:s

8:s

Iso-Britannia 2

4:s

1:s

9:s

5:s


Lue myös:

    Uusimmat