Valtteri Bottas puhuu suunsa puhtaaksi tallipomon eri näkemyksestä huolimatta: "Ottaa suoraan sanottuna päähän"

6:20
Valtteri Bottas kommentoi MTV Urheilun haastattelussa Britannian kolmostilaan johtaneita tapahtumia.

Sunnuntain F1-kisassa kolmanneksi jäänyt Valtteri Bottas on melko varma, että paremmalla taktiikalla hän olisi lyönyt ainakin tallikaverinsa Lewis Hamiltonin. Jopa voitto olisi ollut mahdollinen. Hän kohdistaa arvostelunsa myös Mercedeksen kisan aikaiseen kommunikaatioon.

Bottas lähti Britannian Silverstonessa ajettuun F1-sarjan 70-vuotisjuhlakisaan paalupaikalta ja onnistui pitämään asemansa Hamiltonin avauskierroksen kovasta haasteesta huolimatta.

Lopulta kisa kuitenkin kääntyi suomalaisen kannalta ikävästi, kun Red Bull onnistui hallitsemaan renkaansa Mercedestä paremmin ja ajattamaan Max Verstappenin voittoon. Lopulta Lewis Hamiltonin pitkitetyt varikkokäynnit tuottivat tulosta ja nostivat britin kakkoseksi ennen Bottasta.

– Sanoin kisan lopuksi, etten oikein ymmärrä, mitä tapahtui. Kaikki yhteiset palaverit on vielä käymättä, joten niistä tulee varmaan hyvät keskustelut, mutta kyllä tämä on pettymys, Bottas tuhahti kisan jälkeen.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

1:11
Valtteri Bottas kritisoi tiimiään Britannian toisen kisan jälkeen.

Bottas ei yhdy tallipomon näkemykseen: ”Ei mennyt nappiin”

Bottaksen kritiikki kohdistuu kahteen asiaan. Ensinnäkin tiimi piti hänet huonosti ajan tasalla siitä, missä Max Verstappen meni ennen ensimmäistä varikkokäyntiään. Toiseksi tallikaveri Lewis Hamilton onnistui saamaan jollain keinolla paremman taktiikan pitkittämällä toista pysähdystään.

– Mielestäni meillä vähän kommunikaatiota puuttui kisan aikana. Siinä kun Verstappen pysähtyi, en saanut kauheasti infoa, että minun olisi pitänyt ajaa kovempaa. Minulle vain annettiin viestejä, että täytyy pitää renkaista huoli, ja se oli prioriteetti, Bottas sanoo MTV Urheilulle.

– Yhtäkkiä pari mutkaa ennen kuin hän tuli ulos varikolta, sanottiin, että okei, nyt voit ajaa kovempaa, mutta se oli vähän myöhäistä siinä vaiheessa.

Tallipäällikkö Toto Wolff ei yhtynyt Bottaksen aiempaan näkemykseen, että Mercedeksellä olisi oltu ”unessa” Red Bullin suhteen. Wolffin mukaan tilanne ei olisi muuttunut, vaikka Hamiltonilla toiminut käänteinen taktiikka olisi tullut Bottakselle. Tämä on kuitenkin hyvin eri mieltä.

– Vaikea jossitella, että olisiko voitto ollut mahdollista, mutta ainakin olisin pystynyt olemaan tiimikaverin edellä. Itseäni se suoraan sanottuna ottaa päähän, koska olin paremmassa asemassa ekalla ja toisella stintillä, ja olin kuitenkin se johtava auto.

– Asiat menivät niin, että tiimikaveri sai paremman taktiikan tänään, mutta sitä oli tietysti vaikea ennustaa.  

– Ei mennyt nappiin. Tietenkin jälkikäteen helppo sanoa, mutta jos saisin valita minun tai tiimikaverini taktiikan, niin hänellä oli selkeästi parempi tänään. Minulla oli viimeinen stintti ihan liian pitkä. Kun koetti painaa vähän kovempaa, niin renkaat vain hajosivat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja