Rebecca oli menossa kauppaan, kun parkkipaikalta kuului huuto – nainen muistuttaa nyt tärkeästä asiasta koronaepidemian aikana: "Hän selitti liki kyynelissä, että heitä pelotti mennä kauppaan"

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Tämä kaikki sinun tulee tietää koronaviruksesta.

Amerikkalaisnainen muistuttaa, että juuri nyt on tärkeä hetki auttaa apua tarvitsevia.

Koronavirus jatkaa leviämistään, ja riskiryhmät ovat vaarassa. Riskiryhmiksi luokitellaan esimerkiksi yli 70-vuotiaat, perussairaat, sairaalloisen ylipainoiset ja tupakoijat. Monet riskiryhmäläiset ovatkin esittäneet vetoomuksen muistuttaakseen siitä, että ihmisten tulisi nyt viettää aikaa kotona, jotta taudin leviäminen riskiryhmiin estettäisiin.

Viruksen aiheuttama tauti riskiryhmäläiselle voi olla hengenvaarallinen. Maanantaina hallitus linjasi Suomessa, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Olosuhteet vastaavat karanteenia. Nyt, jos koskaan, kaikenlainen lähimmäisen auttaminen on tärkeää.

Rebecca Mehra -niminen nainen jakoi tarinansa Twitterissä. Yhdysvaltojen Oregonissa asuva Rebecca kertoo kohtaamisestaan erään pariskunnan kanssa. Vanhempi pariskunta istui autossa parkkipaikalla sen Safeway-kaupan edessä, johon nainen itse oli matkalla, kertoo muun muassa Today.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olin kävelemässä, kun kuulin naisen huutavan minulle autostaan. Kävelin autolle, ja siellä oli vanhempi nainen ja hänen aviomiehensä. Hän raotti ikkunaansa hieman enemmän ja selitti liki kyynelissä, että heitä pelotti mennä kauppaan.

"Hän kertoi odottaneensa liki 45 minuuttia"

Rebecca jatkaa kertomalla, että yli 80-vuotiasta pariskuntaa pelotti sairastuminen koronavirukseen, olivathan he selvästi riskiryhmää. He kertoivat Rebeccalle, ettei heillä ollut perhettä lähellä auttamassa.

– Ikkunan raosta hän ojensi minulle sadan dollarin setelin ja ruokalistan ja kysyi, olisinko halukas ostamaan heille ruokatarvikkeita. Tein ostokset, ja laitoin ne heidän takakonttiinsa, ja annoin vaihtorahat. Hän kertoi minulle istuneensa autossa liki 45 minuuttia, ennen kuin saavuin, odottamassa oikeaa ihmistä avuksi.

Rebecca toivookin, että ihmiset muistaisivat toisensa ja erityisesti ne, jotka ovat nyt haavoittuvaisessa tilassa.

– Tarjoa apua, kelle vain pystyt. Kaikilla ei ole ihmisiä, joiden puoleen kääntyä.

Moni on kiitellyt naista myötätunnon osoittamisesta. Rebecca kertoo miljoonien ihmisen nähneen tarinan ja jakaneen sitä. Nainen kiittelee saamastaan tuesta.

– Olen ollut ihmeissän reaktioista, hän kertoo Today-sivustolle.

Olympialaisiin tähtäävän kilpajuoksija Rebeccan kertomus sai Minneapolisin kaupunginvaltuustossa istuvan Phillipe Cunninghamin aloittamaan vapaaehtoisohjelman vanhusten auttamiseksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat