Real Madrid teki kovan päätöksen: päävalmentajalle kenkää

Real Madridin päävalmentaja Julen Lopetegui on vapautettu tehtävästään, seura kertoo tiedotteessaan.

Lopetegui ehti luotsata Madridilaisjättiä ainoastaan 138 päivän ajan. Hänen viimeiseksi ottelukseen Madridissa jäi 1-5-tappio Barcelonalle sunnuntaina.

– Real Madridin johtokunta kokoontui tänään ja päätti purkaa Julen Lopeteguin sopimuksen. Johtokunta kokee, että Real Madridin joukkueen potentiaalissa ja nyt saavutetuissa tuloksissa on suhteeton ero, tiedotteessa todettiin.

Real Madrid on parhaillaan Espanjan liigassa vasta yhdeksäntenä. Joukkue voitti viidestä ensimmäisestä pelistään neljä, mutta kymmenestä pelistä kasassa on vain nuo neljä voittoa ja joukkueella on 14 pistettä. Ero kärkijoukkue Barcelonaan on seitsemän pistettä.

Joukkueen valmennusvastuun ottaa Madridin kakkosjoukkueen Castillan päävalmentaja Santiago Solari, joka valmentaa ykkösjoukkuetta siihen asti, kun uusi päävalmentaja nimetään. Espanjalaiset mediat ovat pitäneet jo pitkään varmana, että Realin päävalmentajaksi palkataan Antonio Conte.

Lopetegui sai edelliset potkut viisi kuukautta sitten. Hänet erotettiin Espanjan jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan paikalta vain pari päivää ennen MM-kisoja, koska hän teki sopimuksen Real Madridin kanssa. Hän seurasi Realissa päävalmentajana Zinedine Zidanea, joka astui sivuun, kun joukkue oli voittanut Mestarien liigan kolmannen perättäisen kerran.

Lue myös:

    Uusimmat