Real Madrid haluaa eroon Gareth Balesta – tähtipelaajaa saattaa odottaa jopa lainapesti

Gareth Bale pelaa viimeisiä otteluitaan Real Madridin paidassa, uutisoi espanjalainen Marca-lehti. Jos sopivaa ostajaehdokasta ei kesällä löydy, saattaa walesilaistähti siirtyä jopa lainasopimuksella pois Madridin valkopaidoista.

29-vuotiaan Balen kuluva kausi on ollut vaikea. Mies on onnistunut Espanjan La Ligassa maalinteossa 27 ottelussa vain kahdeksan kertaa.

Real Madridin kahdessa viimeisimmässä Santiago Bernabeulla pelatussa kotiottelussa Bale on saanut kuunnella häneen kohdistuvia buuauksia. Walesilaishyökkääjän odotettiin kauden alussa täyttävän pois siirtyneen Cristiano Ronaldon jättämä aukko joukkueen ykköstähtenä.

Zinedine Zidanen siirryttyä maaliskuussa takaisin Los Blancosin päävalmentajaksi on Balen lähtöä seurasta pidetty erittäin suurena todennäköisyytenä. Lehtitietojen mukaan ranskalaisvalmentaja haluaa vaikean kauden jälkeen uudistaa joukkueen pelaajalistaa huolella ja yksi mahdollisista uloslähtijöistä on juuri Bale.

Balella hulppea vuosipalkka

Balen myyntiä kuitenkin hankaloittaa miehen loukkaantumisherkkä historia. Kuuden Madridissa vietetyn kauden aikana Bale on kärsinyt yhteensä 29 loukkaantumisesta, joiden vuoksi hän on ollut sivussa yhteensä 86 ottelusta. Keskiarvoltaan Bale on siis ollut sivussa joka kolmannesta ottelusta.

Walesin maajoukkuemies on parhaassa iskussa ollessaan yksi maailman vaarallisimpia maalintekijöitä, ja tehot ovat myös sen mukaiset. 228 pelatussa ottelussa Real Madridin paidassa Bale on iskenyt 102 osumaa ja antanut 63 maalin johtanutta syöttöä. Kuluvalla kaudella Bale ei kuitenkaan ole pystynyt auttamaan joukkuettaan odotetulla tavalla.

Bale on usein kuitenkin astunut tärkeissä paikoissa parrasvaloihin. Hyvänä esimerkkinä on vuoden takainen Mestarien liigan loppuottelu Liverpoolia vastaan, jossa mies iski vaihdosta kentälle tultuaan kaksi maalia ja ratkaisi Real Madridille 3-1-voiton. Tämän ottelun jälkeen madridilaisjoukkue ei kuitenkaan ole saanut Balesta yhtä ainutta ostotarjousta, paljastaa Marca.

Real Madrid maksoi Balesta kesällä 2013 Tottenhamille hulppean 101 miljoonaan euron siirtosumman. Balen nykyinen sopimus madridilaisjätin kanssa kestäisi vielä kolme kautta, kesään 2022 saakka. Walesilainen tienaa tänä aikana 17 miljoonaa euroa kautta kohden, minkä ansiosta hän on Real Madridin parhaiten palkattu pelaaja.

Toinen haaste Balen myyntiä ajatellen onkin miehen massiivinen palkka. Kovin moni joukkue ei varmasti ole valmis siirtosumman lisäksi maksamaan 29-vuotiaalle hyökkääjälle nykyistä vastaavaa palkkaa.

Madridissa on Marcan mukaan tajuttu, että lainasopimus voisi olla seuran kannalta järkevin vaihtoehto päästä eroon Balen suurista palkkakuluista. Saman tyyliseen ratkaisuun Real Madrid päätyi kaksi vuotta sitten, kun joukkue lainasi kolumbialaisen James Rodriguezin kahdeksi kaudeksi saksalaisen Bayern Munchenin riveihin.

Lue myös:

    Uusimmat