Mainos

RAY ei lopeta tukien jakamista

Raha-automaattiyhdistys ilmoitti eilen lopettavansa yleistukien jakamisen.

Huomenta Suomessa vieraana ollut Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre painottaa, ettei RAY ole lopettamassa säätiöiden tukea kokonaisuudessaan.

- Me emme lopeta säätiöiden tukea, vaan muutamme yleisavustuksen kohdennetuksi toiminta-avustukseksi niille säätiöille, jotka täyttävät ehdot.

RAY aloitti eilen tarkastuksen Nuorisosäätiössä. Raha-automaattiyhdistys sekä Patentti- ja rekisterihallitus tutkivat vaalitukia jakaneiden säätiöiden toimintaa. Keskustataustainen Nuorisosäätiö on avustanut pääministeri Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjaa ja säätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Kaikkosen vaalikampanjoita.

Yleisavustuksen mentävä yleishyödylliseen toimintaan

Säätiö on saanut RAY:lta yleisavustusta. Nuorisosäätiö saattaa joutua pahimmassa tapauksessa palauttamaan saamansa tuet Raha-automaattiyhdistykselle. Yleisavustusta ei saa käyttää vaalitukiin, vaan se on tarkoitettu kansalaisjärjestöjen perustoimintojen ydintoimintojen tukemiseen, kuten henkilöstöön ja vuokriin.

- Säätiön säännöt määräävät mihin he käyttävät rahansa, ja olen ymmärtänyt, että heidän pitää käyttää kaikki rahansa siihen perustarkoitukseensa, Mönkäre toteaa.

Yleisavustus on hieman väljempi kuin kohdennettu toiminta-avustus. Raha-automaattiyhdistys ei saa vääristää kilpailua palvelumarkkinoilla eikä mennä julkisen sektorin palvelutuotannon sisälle, joten RAY:n mahdollisuudet avustaa säätiöitä, jotka tällä hetkellä toimivat näillä sektoreilla ovat rajalliset.

- Olemme jo vuoden ajan miettineet, että meidän pitäisi muuttaa säätiöiden yleisavustus kohdennetuksi toiminta-avustukseksi, jolloin tietäisimme, ettei säätiöiden palvelutuotanto vääristä kilpailua yksityisen palvelutuotannon kanssa eikä mene kuntien palvelutuotannon puolelle.

RAY selvittää, onko Nuorisosäätiö käyttänyt rahat yleishyödyllisen tavoitteen saavuttamiseen.

- Kun tarkastus on kesken, en vielä ota kantaa kuinka rahoja on käytetty ja miten paljon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.