Ravitsemusterapeutti kertoo, miten raaka-aineiden lisääminen ruokavalioon on itse asiassa terveellisempi valinta kuin niiden karsiminen.
Tammikuu on perinteisesti painonhallinnan ja herkuista pidättäytymisen kulta-aikaa, mutta ruokavaliomuutoksen voi toteuttaa myös käänteisesti, lisäämällä ruokaympyrään asioita karsimisen sijaan, muistuttaa Terveystalon johtava ravitsemusterapeutti Mikko Rinta.
Yksi helppo tapa muokata omaa syömistä terveellisempään suuntaan on kasvisten lisääminen ruokavalioon.
Entä jos jokavuotisen laihdutuskuurin ja herkkujen karsimisen sijaan päättäisitkin tänä vuonna lisätä jotakin ruokavalioosi?
Lihansyönnin vähentäminen on jo pitkään kiinnostanut ihmisiä, ja erilaisia kasvisruokia ja -ruokavalioita kokeillaan yhä innokkaammin.
LUE MYÖS: Suomalaiset bongasivat S-ryhmän porkkanapussista hämmentävän yksityiskohdan – näin ketjusta kommentoidaan: "Muissa yhteyksissä olemme erittäin tarkkoja
– Ruokavalion muokkaaminen kasvispainotteisemmaksi kannattaa, sillä se edistää terveyttä ja lisäksi se on ympäristöteko, sanoo Rinta.
Ota kasvikset haltuun osa-alue kerrallaan
Yleinen suositus kasvisten saanniksi on vähintään 500 grammaa päivässä. Määrä vastaa 5–6 kourallista hedelmiä, marjoja tai vihanneksia. Jos ruokarytmi on kunnossa ja aterioita kertyy noin viisi päivässä, kasviksia on helppo ujuttaa mukaan tasaisesti.