Mainos
Mainos
Hellapoliisi

Sosekeitot ovat edullista arkiruokaa ja niitä voi muokata sesongin ja oman mieltymyksen mukaan. Sosekeittoihin voit kätkeä yksittäisetkin juurekset, ja saat aina uudenlaisia ja ihania vaihtoehtoja.

Ainekset

  • 1 iso palsternakka
  • 5 isoa porkkanaa
  • 5 isoa perunaa
  • 1 sipuli
  • pala juuriselleriä
  • vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl rakuunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.

Paloittele juurekset ja laita kattilaan. Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset. Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä. Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton. Mausta tarvittaessa suolalla.


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja