Hellapoliisin kasvissosekeitto
Sosekeitot ovat edullista arkiruokaa ja niitä voi muokata sesongin ja oman mieltymyksen mukaan. Sosekeittoihin voit kätkeä yksittäisetkin juurekset, ja saat aina uudenlaisia ja ihania vaihtoehtoja.
Ainekset
- 1 iso palsternakka
- 5 isoa porkkanaa
- 5 isoa perunaa
- 1 sipuli
- pala juuriselleriä
- vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl rakuunaa
- mustapippuria myllystä
- 2 dl kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.
Paloittele juurekset ja laita kattilaan. Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset. Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä. Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton. Mausta tarvittaessa suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta