Mainos

Ravitsemusasiantuntija neuvoo: Näin pysyt lomalla kunnossa – eikä sinun tarvitse luopua mistään

Asiantuntija on koonnut yhteen vinkit, jotka pitävät sinut kunnossa ilman turhaa nipotusta. Lomalla saa ja pitää nauttia! 

Kesäloma on vain kerran vuodessa ja moni haluaa ottaa siitä kaiken irti. Vaikka kesäherkut ja löhöily ovat enemmän kuin sallittuja, monen mieliin saattaa silti hiipiä huoli siitä, millaisia vaikutuksia näillä epäterveellisillä tavoilla loppupeleissä tulee oikein olemaan. Älä huoli, sillä kunnossa on mahdollista pysyä, vaikka välillä vähän poikkeisikin rutiineista.

Australialainen ravitsemusasiantuntija Jessica Sepel antaa nyt omat vinkkinsä siihen, kuinka terveelliset elämäntavat ja lomamatkat on mahdollista yhdistää.   

Ehdottomuus kannattaa unohtaa

Vaikka lomalla haluaisikin nauttia, sen ei Sepelin mukaan tarvitse automaattisesti tarkoittaa terveellisistä elämäntavoista luopumista. Kun perusasiat ovat kunnossa, voit nauttia elämän pienistä iloista ilman tunnontuskia. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tiukan ruokavalion ja kovan treenin sijaan Sepel kertoo itse harrastavansa lomamatkoilla aamuisin joogaa, syövänsä jälkiruokia ja nauttivansa muutaman lasillisen viiniä joka ilta.

– Tämä se, mistä terveellisessä elämässä on kysymys. Tee terveellisiä valintoja 80–90 prosenttia ajasta, mutta salli itsellesi loput 10–20 prosenttia hemmottelua ja epätäydellisiä ruokavalintoja – ilman syyllistäviä ajatuksia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Aamupalalle ja lounaalle nainen kehottaa valitsemaan proteiinipitoisia ruokia ja nauttimaan välipalaksi hedelmiä, illalla voitkin sitten nauttia ruoan yhteydessä hyvillä mielin lasin viiniä tai jälkiruoaksi suklaakakun.

– Uskon, että on epäterveellistä huolehtia liikaa jokaisesta suupalasta. Kehoni on todella iloinen, kun se saa syödä ruokia hyvällä ja rennolla mielellä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Täysin lepomoodiin ei kannata lomallakaan heittäytyä, vaan ylläpitää aktiivisuutta pitkin päivää. Sepelin mukaan paras liikkumismuoto lomamatkoilla on kävely, joka ympäristöön tutustumisen lisäksi pitää sinut liikkeessä. Äläkä unohda juoda vettä pitkin päivää tai ottaa virkistäviä, 20 minuutin pituisia iltapäiväunia.

Sepel muistuttaa, että myös tanssiminen on erinomainen tapa lisätä päivään aktiivisuutta sekä lieventää stressiä. Lomalla on lupa hieman heittäytyä ja hullutella. 

Lähde: Dailymail

***

1:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.