Ravista ja tuuleta! 6 helppoa vinkkiä, joilla pidät petivaatteesi kunnossa pitkään

Muistathan tuulettaa makuuhuoneen päivittäin? Pienellä vaivalla pidennät vuodevaatteiden käyttöikää huomattavasti.

Moni meistä unohtaa vuodevaatteiden hoitamisen. Laadukas peitto on kuitenkin pitkäikäinen ostos, jonka hoitamiseen kannattaa panostaa. Laadukas peitto palvelee nukkujaansa monta vuotta.

– Oikeanlaisella hoidolla sen saa kestämään hyvänä useita vuosia, kuten minkä tahansa muunkin tuotteen. Parhaiden untuvien ja höyhenten käyttöikä on hyvin pitkä, kertoo Sales & Marketing Manager Riikka Leskinen JYSK:stä.

Vuodevaatteiden ominaisuudet saa säilytettyä pitkään pienellä vaivalla. Leskinen listasi tärkeimmät hoito-ohjeet, joiden avulla petivaatteet pysyvät kunnossa. Ota nämä kohdat osaksi arkirutiineitasi.

Tärkeimmät peiton hoito-ohjeet

Tuuleta
Tärkein hoitomuoto on säännöllinen tuuletus, josta nauttivat erityisesti luonnonkuitutäytteiset peitot.

Ravistele
Peitot ja tyynyt tulee ravistella päivittäin, jotta untuva- ja höyhentäyte pysyy muodossaan.

Älä piiskaa
Älä imuroi tai piiskaa peittoa, sillä untuvat tai höyhenet voivat vahingoittua.

Noudata pesuohjeita
Jos haluat pestä peiton, noudata pesuohjeita tarkkaan ja varmista, että peitto on täysin kuiva ennen käyttöönottoa. Höyhen- ja untuvapeitot tulee rumpukuivata.

Älä petaa heti
Makuuhuone kannattaa tuulettaa päivittäin ja odottaa pari tuntia ennen päiväpeitteen laittamista sängyn päälle. Vuodevaatteisiin kertyy yön aikana kosteutta, jonka on hyvä antaa tuulettua hyvin. Annettuasi hien ja kosteuden haihtua peitto pysyy ilmavana ja raikkaana.

Kuivaa kuivausrummussa
Peitto saattaa painua kasaan, koska kosteus täyttää ilmareiät. Höyhenten ja untuvien pöyhkeinä pitämiseksi voit kuivata niitä kuivausrummussa parin tunnin ajan. Untuvat ja höyhenet jakaantuvat tasaisesti kun laitat mukaan tennispalloja tai kuivauspalloja. Voit ottaa peiton tai tyynyn ulos vartin välein ja ravistella sitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja