Ravintolarajoitukset aiheuttavat harmitusta – ovatko ne kuitenkin hyväksi koronaa ajatellen? "Läheiskontaktit tuppaavat lisääntymään iltakymmenen jälkeen"

Pöllöraati: Mitä jos Lipponen ja Niinistö olisivat kinastelleet Twitterissä kuten Marin ja Orpo?"Siinä olisivat kipinät lentäneet aika mukavasti" 17:28
Pöllöraadin käsittelyssä tunteita kuumentanut vastakkainasettelu sekä löyhennetyt koronarajoitukset.

MTV Uutisten Pöllöraati uskoo, että ravintoloiden toimintaa on hyvä vielä rajoittaa, ettei koronatartunnat lähde leviämään valtoimenaan.

Hallitus ilmoitti tällä viikolla koronarajoituksien osittaisesta höllentämisestä muun muassa ravintoloiden osalta.

Kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen ravintolat voivat pitää oviaan auki tietyin lisäehdoin. Ravintolat saavat esimerkiksi olla auki kello 23:een saakka ja anniskelu on mahdollista 22:een asti. Lisäksi ravintolat saavat ottaa sisään vain puolet asiakasmäärästään.

MTV:n Uutisaamun Pöllöraati uskoo, että rajoitukset lisäävät sekä kotibileitä että puistojuopottelua, mutta asian kanssa tullaan varmaankin toimeen.

– Mä olen ajatellut tämän sillä tavalla, että jos englantilaiset on selvinnyt tällaisen aikataulutuksen kanssa satoja vuosia, niin ei kai sen nyt pitäisi olla Suomen kaltaiselle tottelevaiselle kiltille kansalle mikään ongelma, toimittaja Jari Korkki pohtii.

MTV Uutisten politiikan toimittajan Alec Neihum uskoo, että hallituksella on varmasti ollut hankaluuksia rajoituspäätöksen ulostulon kanssa.

– Tämä on viestinnällisesti ollut hallitukselle mielenkiintoinen paikka, että miten tämä homma kommunikoidaan, koska hallituksen on hirveän vaikea sanoa suoraan sitä, että menkää kapakoihin ja käykää sivistyneitä asiakeskusteluita looseissa, mutta älkää menkö tanssilattialle ja klähmikö siellä toisianne, hän huomauttaa.

Korkki on sitä mieltä, että aikataulut voivat olla hyväkin asia sen suhteen, etteivät koronatartunnat lähde nopeasti kasvuun.

– Kyllä se vain yleinen elämänkokemus on, että ne hallitsemattomat läheiskontaktit tuppaavat siinä kymmenen jälkeen lisääntymään, hän toteaa.

Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson ei näe mitään pahaa siinä, jos ihmiset humaltuvat pienessä seurassa kotibileissä, mutta laajemmassa kaavassa asiat voivat lähteä hallinnasta ja tilanne ottaa takapakkia.

– Tässä kannattaa muistaa se, että jos ryyppääminen lähtee niin sanotusti käsistä, riippumatta siitä pitääkö se lopettaa kello kymmenen, yhdeksän vai yksitoista, niin sitten se tarkoittaa, että jossain vaiheessa tartunnat lähtee kasvuun ja joudutaan taas laittamaan ravintolat kiinni. Niin on käynyt vaikka Etelä-Koreassa, hän sanoo.

– Näin se vaan menee, ja musta on hyvä itse kunkin, myös minun, valmistautua siihen, että on ihan mahdollista, että joudutaan vielä pakittamaan.

Lue myös:

    Uusimmat