HUS:in toimitusjohtaja sanoo ravintoloiden aukiolon rajoituksen olevan poliittinen päätös, jolla on kova hinta.
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Juha Tuominen kutsuu ravintoloiden anniskelun ja aukiolon rajoittamista soppakauhapäätökseksi. Hän sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa ymmärtävänsä, että päätöstä kyseenalaistetaan, mutta totesi, että rajoituksia oli pakko tehdä.
– Poliittinen järjestelmä joutuu tekemään päätöksiä soppakauhalla, koska mallia on vaikea räätälöidä erikseen joka paikkaan. Tämä on soppakauharatkaisu, joka toivottavasti auttaa, mutta sillä on kova hinta, Tuominen sanoi.
Hänen mukaansa koronakevään oppeja voidaan hyödyntää syksyn koronatilanteen hillitsemisessä.
– Tauti leviää. Keväällä opittiin, että koronaa voi pysäyttää voimakkailla rajoitustoimilla. Nyt on päädytty tällaiseen ratkaisuun. Rajoituksia oli tehtävä.
Tuominen näkee, että hyvällä hygienialla on yhä suuri merkitys koronan leviämisen estämisessä.
– Lähden siitä, että erityisesti maskeilla ja turvaväleillä on paljon potentiaalia. Nyt on nähty, että ihmiset eivät noudata näitä ohjeita. Se olisi nyt kuitenkin tärkeää.
Restel: Yt:t alkavat varmasti
Hallitus päätti eilen, että ensi viikosta alkaen ravintoloiden on lopetettava anniskelu viimeistään kello 24 ja suljettava ovensa tuntia myöhemmin. Rajoitukset koskevat koko maata.
