Hallitus kertoi tänään avaavansa ravintoloiden ovet rajoitetusti koko maassa 1.6. alkaen. Asiakkaita saa olla sisätiloissa vain 50 prosenttia kapasiteetista, ja ovet on laitettava kiinni viimeistään kello 23. Ravintola-ala vaatii nyt asiakaskaton nostamista 75 prosenttiin.
Lue myös: Ravintolapaketista sopu: Ravintolat auki kello 23:een, asiakasmäärä puolitettava sisätiloissa – istuttava omissa pöydissä, yökerhojen vaikea avata oviaan
Ilmoitus otettiin ravintola- ja panimoaloilla vastaan ristiriitaisesti. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus pitää myönteisenä, että esitys on vihdoin julki ja rajoituksista tehty päätös.
Alan liiton mukaan rajoitukset aiheuttavat kuitenkin alalle enemmän haittoja kuin hyötyä. Se ihmettelee myös ovien sulkemista klo 23 ja anniskelun sallimista vain kello 22 saakka.
– Anniskelun loppuminen iltakymmeneltä on toki parempi vaihtoehto kuin aiemmin esillä ollut kello 21.00. Rajoitus on kuitenkin keinotekoinen, sillä koronavirus ei katso kelloa. Alkoholin anniskelun pitäisi olla mahdollista ravintoloiden koko aukiolon ajan, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen tiedotteessa.
MaRa: Asiakasmäärä ei riitä kuluihin
Myös Matkailu- ja ravintolapalvelujen MaRa ry antaa ankaraa kritiikkiä hallitukselle. Sen mukaan ravintoloiden talousahdinko jatkuu esityksen takia vaikeana.

