Mainos

Ravintola omassa olohuoneessa

Viimeisin ruokamaailman trendi on illallisjuhlat, joissa kutsutaan ystäviä kylään ja kokataan heille maittava, juhlava ateria. Illallistaminen ystävän luona on myös edullisempaa kuin ravintolassa syöminen.

Jotkut vievät villityksen illalliskutsuista astetta pidemmälle. Gavin Billenness kertoo Daily Mailille muuttaneensa kotinsa ravintolaksi. Hän oli alunperin graafinen suunnittelija ja harrasti intohimoisesti ruoanlaittoa. Pari vuotta sitten Gavin kuitenkin otti lopputilin rahakkaasta työstään ja ryhtyi lähes nälkäpalkalla kokkiharjoittelijaksi.

Gavin kertoo, että kun hänellä ollut rahaa tai kokemusta avata omaa ravintolaa, keksi hän hieman erilaisen keinon. Alison-vaimonsa tuella hän muutti Lontoossa sijaitsevan kotinsa ravintolaksi. Mainostus hoitui täysin internetin kautta ja yhtäkkiä oven takana seisoikin maksavia asiakkaita. Näin sai alkunsa Billennessien Savoy Truffle Supperclub -niminen illallisklubi.

Suurimmaksi haasteeksi osoittautui ruokalistan laatiminen. Myös kaikki ravintolan tarvikkeet piti hankkia. Alison kiersi tuttuja ja sukulaisia tiedustellen, josko nurkista löytyisi ylimääräisiä pöytiä tai tuoleja. Pariskunta kierteli kirpputoreja ja pikkuputiikkeja etsien muun muassa serviettejä ja shottilaseja jälkiruoille.

Ensimmäisenä iltana asiakkaita oli 14 kappaletta. Viini virtasi ja tunnelma oli hilpeä. Puolessa tunnissa jopa ystävät alkoivat suhtautua paikkaan kuin oikeaan ravintolaan.

Seuraavalla kerralla asiakkaita oli jo 32 kappaletta. Alison ja Gavin joutuivat tiskaamaan astioita kiireellä ja pääruoka viivästyi. Gavin tunsi jo ahdistuksen ja kylmän hien hiipivän selkäpiitään pitkin, kun yllättäen joku asiakkaista istuutuikin pianon ääreen ja alkoi viihdyttämään muita asiakkaita Beatlesien kappaleiden tahtiin. Ilta oli pelastettu.

Gavin kertoo, että nyt illallisklubit ovat levinneet kaikkialle Britanniaan ja jopa Pariisiin. Kahdeksassa kuukaudessa hän ja hänen vaimonsa on ruokkinut noin 500 illallisvierasta, saanut uusia ystäviä ja jopa vakioasiakkaita.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.