Ravintola-ala uusista anniskelurajoituksista: "Kymmenettuhannet ihmiset joutuvat taas lomautetuiksi"

Hallitus rajoittamassa ravintoloiden aukioloaikoja –  MaRa:n toimitusjohtaja:"Yhden alan päälle asetetaan kovin paljon syntiä" 8:01
Hallitus rajoittamassa ravintoloiden aukioloaikoja – MaRa:n toimitusjohtaja: "Yhden alan päälle asetetaan kovin paljon syntiä"

Hallitus neuvottelee tällä hetkellä yökerhojen ja baarien koronarajoituksista. MTV Uutisten tietojen mukaan neuvotteluissa käsitellään ehdotusta, jonka mukaan anniskelu ravintoloissa loppuisi kello 24 ensi viikosta lähtien. Kiinni ravintolat menisivät tuntia myöhemmin.

Ravintolakonserni NoHo partnersin toimitusjohtaja Aku Wikströmin mukaan kaavailut eivät kuulosta lainkaan hyvältä.

– Yökerhot menevät kiinni tämän päätöksen myötä ja kymmenettuhannet ihmiset joutuvat taas lomautetuiksi oltuaan muutaman kuukauden töissä.

Wikströmin mukaan päätös ei kuulosta hyvältä edes viruksen torjunnan kannalta eikä sillä hänen mielestään ratkaista ongelman juurisyytä:

– Pelkään, että menemme tässä ojasta allikkoon niinsanottua Tanskan mallia. Nuorisolla on edelleen tarve juhlia ja kun Tanksassa laitettiin yökerhot kiinni ja ravintolat kiinni kello 22, niin siellä on virus kiihtynyt nuorison parissa. Nuoriso haluaa juhlia sitten yksityisasunnoissa valvomattomissa olosuhteissa.

Wikströmin mukaan yökerhojen kannalta on merkitystä sillä lopetetaanko anniskelu keskiyöllä vai yhdeltä yöllä.

– Olisimme pystyneet työllistämään ihmisiä pitämällä yökerhoja auki edes jonkin aikaa. Nyt tämä ei anna siihen minkäänlaisia vaihtoehtoja.

Wikström kritisoi, että ravintoloille on helppoa asettaa rajoituksia poliittisesti, mutta asiaa ei hänen mielestään ratkaista tätä kautta.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo MTV Uutisille olevansa samaa mieltä Wikströmin kanssa. Hän kertoo, että anniskelun lopettaminen jo puolen yön aikaan iskisi eniten yöravintoloihin.

– Teimme juuri kyselyn meidän pubeillemme ja yökerhoille. Yli 40 prosenttia niistä kertoo, että ne menettävät yli puolet liikevaihdostaan. Haitallisinta se on yli 500 henkilöä työllistäville isoille ravintoloille. Sieltä häviää jopa 90 prosenttia liikevaihdosta, Lappi kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat