Hallitus ryhtyy vääntämään baarien aukioloajoista, öiset tunnit ovat tiukkaa peliä ravintoloitsijalle: "Vaikutus työllisyyteen vastaa 60 Kaipolan tehtaan väkeä"

7:36
Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio kertoo, miten juhlinta sujui ravintoloissa kesän koronarajoitusten aikana.

Hallitus esittää ravintoloiden aukioloaikojen tiukentamista ja rajoituksista on tarkoitus päättää huomisissa neuvotteluissa. Kiistaa on siitä, suljetaanko ravintolat puolilta öin vai tuntia myöhemmin. Tiukempaa linjaa ajavat haluaisivat sulkea ravintolat jo puoliltaöin.

– Luonnollisesti tällä yhdellä tunnilla on meidän liiketoimintamme kannalta erittäin suuri merkitys, sanoo Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Vaikutusta tällä on myös siihen, kuinka paljon pystymme työllistämään ihmisiä. Ravintola-alalla yhdellä tunnilla on vaikutusta noin kolmenkymmenen tuhannen ihmisen työllistymiseen eli puhutaan luvusta, joka on noin kuusikymmentä Kaipolan paperitehtaallista henkilöstöä, Raunio jatkaa.

"Kotibileissä" valvonta on heikompaa

Raunio tuo esiin yllättävän seikan Tanskan virustilanteesta verrattuna Suomen tilanteeseen, vaikka Tanskassa ravintoloilla on ollut tiukemmat rajoitukset.

– Tanskassa yökerhot ovat olleet jatkuvasti kiinni ja muutama viikko sitten siellä mentiin vielä tiukempiin rajoituksiin eli myös baarit laitettiin käytännössä kiinni. Silti korona on siellä nuorten aikuisten keskuudessa levinnyt nopeammin kuin meillä Suomessa ja siellä on tällä hetkellä Pohjoismaiden huonoin tilanne.

Juhlinta on Raunion mukaan siirtynyt Tanskassa ravintoloista kotipuoleen.

– On tietysti selvää, ettei kotibileissä ole samanlaista valvontaa tai suosituksia kuin yökerhoissa on. Tilat eivät mahdollista sellaista yhtä turvallista juhlimista kuin yökerhoissa, Raunio toteaa.

Korjattu otsikkoa 29.9. kello 15.40, työllisyysvaikutus vastaa 60 Kaipolan tehtaan väkeä, ei 30:n kuten otsikossa aiemmin luki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja