Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
7:36Hallitus kiistelee, suljetaanko kaljahanat puoliltaöin vai yhdeltä aamuyöllä – näin tuumaa ravintoloitsijaNight People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio kertoo, miten juhlinta sujui ravintoloissa kesän koronarajoitusten aikana.
Julkaistu 28.09.2020 14:41

Elise Tykkyläinen

elise.tykkylainen@mtv.fi

Hallitus esittää ravintoloiden aukioloaikojen tiukentamista ja rajoituksista on tarkoitus päättää huomisissa neuvotteluissa. Kiistaa on siitä, suljetaanko ravintolat puolilta öin vai tuntia myöhemmin. Tiukempaa linjaa ajavat haluaisivat sulkea ravintolat jo puoliltaöin.

– Luonnollisesti tällä yhdellä tunnilla on meidän liiketoimintamme kannalta erittäin suuri merkitys, sanoo Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Vaikutusta tällä on myös siihen, kuinka paljon pystymme työllistämään ihmisiä. Ravintola-alalla yhdellä tunnilla on vaikutusta noin kolmenkymmenen tuhannen ihmisen työllistymiseen eli puhutaan luvusta, joka on noin kuusikymmentä Kaipolan paperitehtaallista henkilöstöä, Raunio jatkaa.

"Kotibileissä" valvonta on heikompaa

Raunio tuo esiin yllättävän seikan Tanskan virustilanteesta verrattuna Suomen tilanteeseen, vaikka Tanskassa ravintoloilla on ollut tiukemmat rajoitukset.

– Tanskassa yökerhot ovat olleet jatkuvasti kiinni ja muutama viikko sitten siellä mentiin vielä tiukempiin rajoituksiin eli myös baarit laitettiin käytännössä kiinni. Silti korona on siellä nuorten aikuisten keskuudessa levinnyt nopeammin kuin meillä Suomessa ja siellä on tällä hetkellä Pohjoismaiden huonoin tilanne.

Hallitus ryhtyy vääntämään baarien aukioloajoista, öiset tunnit ovat tiukkaa peliä ravintoloitsijalle: "Vaikutus työllisyyteen vastaa 60 Kaipolan tehtaan väkeä"

Juhlinta on Raunion mukaan siirtynyt Tanskassa ravintoloista kotipuoleen.

– On tietysti selvää, ettei kotibileissä ole samanlaista valvontaa tai suosituksia kuin yökerhoissa on. Tilat eivät mahdollista sellaista yhtä turvallista juhlimista kuin yökerhoissa, Raunio toteaa.

Korjattu otsikkoa 29.9. kello 15.40, työllisyysvaikutus vastaa 60 Kaipolan tehtaan väkeä, ei 30:n kuten otsikossa aiemmin luki.

Lisää aiheesta:

Ravintolapomo kertoo koronarajoituspainajaisestaan: "Asiakkaille pitää arvaamalla viestiä, miten olemme torstaista eteenpäin ehkä auki"Jyrki Sukulalla tiukka mielipide ravintoloiden mahdollisiin aukioloaikojen tiukennuksiin: "Täysin käsittämätön ajatus"Ravintola-ala uusista anniskelurajoituksista: "Kymmenettuhannet ihmiset joutuvat taas lomautetuiksi"Mara: Katastrofi tulee, jos anniskelu loppuu ennen kello yhtä yöllä – kaljahanojen sulkemisaika ratkaisevaa yöravintoloiden tulevaisuudelleYökerhotkin alkavat avautua – alan toiveissa paluu normaaliin heinäkuussaHelsinkiläisravintoloitsija kertoo karut luvut MTV:lle: Liikevaihto pudonnut 99 prosenttia – yksi toive hallitukselle: "Tukia"
RavintolatKoronavirusTalousTyöelämäKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat