Mainos

Rautaruukki Steel vähentää yli 500 ihmistä

Rautaruukki Steel päätti yt-neuvotteluissa 565 henkilön vähentämisestä. Suurin osa työsuhteista pyritään päättämään eläkejärjestelyin.

Rautaruukki vähentää Steel-ryhmänsä palveluksesta 565 henkilöä. Asiasta päätettiin tänään loppuneissa yt-neuvotteluissa.

Isoimmat vähennykset kohdistuvat Raaheen, missä sijaitsee Rautaruukki Steelin suurin tehdas. Raahen tehtaalta lähtöpassit saa yli 440 henkilöä. Hämeenlinnasta vähennetään noin 90 ja Halikosta ja Kankaanpäästä yhteensä noin 30 henkilöä.

Suurin osa työsuhteista pyritään päättämään eläkejärjestelyin. Lähes 400:lla henkilöllä on mahdollisuus päästä työttömyyseläkkeelle. Noin sata lähtee luonnollisen poistuman kautta tai kun tilapäiset työsuhteet päättyvät.

Yt-neuvotteluja käytiin tänään Rautaruukki Steelin Raahen, Hämeenlinnan ja Kankaanpään tehtailla. Halikon tehtaan neuvottelut päättyivät jo aiemmin. Henkilöstövähennykset on määrä toteuttaa lähiviikkojen aikana. Vähennyksillä pyritään saavuttamaan 30 miljoonan euron säästö vuosittain.

Raahen tehtaalla noin puolet vähennyksistä koskevat toimihenkilöitä, puolet työntekijöitä. Työntekijöistä vapaaehtoiseen eläkeputkeen siirtynee 166 ihmistä, jolloin kovia irtisanomisia tulisi 47.

-Vapaaehtoisuuteen perustuva irtisanominen on hyväksyttävää. Kovia irtisanomisia emme kuitenkaan sulata, pääluottamusmies Into Pirttikangas totesi heti neuvottelujen päättymisen jälkeen.

Pirttikankaan mukaan vapaaehtoisten irtisanoutujien hakua pitäisi jatkaa niin, että kovia irtisanomisia ei tarvittaisi. Raahen tehtailla on henkilökuntaa kaikkiaan 3500, joista työntekijöitä on 2450. Rautaruukki-konsernin henkilöstövähennykset saattavat saada jatkoa lähipäivinä, kun myös Rautaruukki Metformin yt-neuvottelut saadaan päätökseen. Rautaruukki Metformin Suomen-tehtaat ovat Oulaisissa, Pulkkilassa, Hämeenlinnassa ja Hangossa. Tehtaissa työskentelee yli 500 henkilöä.

Rautaruukki ilmoitti marraskuussa kaavailevansa yhteensä 670 henkilön vähentämistä Rautaruukin Steel-, Metform- ja Teräspalveluryhmissä. Tänään kerrottujen Steelin tehtaiden vähennysten lisäksi on tähän mennessä jo vähennetty Norjan Metformin tehtaalta 80 henkilöä ja Teräspalveluryhmän Kouvolan palvelukeskuksesta 20 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.