Mainos

Rauman tulos ennallaan

Rauma-konsernin tammi-syyskuun tulos rahoituserien jälkeen oli 467 miljoonaa markkaa eli miljoonan enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Rauma-konsernin uusien tilausten määrä kipusi katsauskautena noin 8 miljardiin markkaan, mikä on lähes 30 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta 560 miljoonalla lähes 7770 miljoonaan markkaan. Vienti ja ulkomaantoiminta toi liikevaihdosta lähes 90 prosenttia. Tulos osaketta kohti tippui edellisen vuoden 6,24 markasta 6,18 markkaan.

Rauman toimialoista metsäkoneita valmistava Timberjack ja kivenmurskaimiin erikoistunut Nordberg kasvattivat liikevaihtoaan ja paransivat tulostaan. Sen sijaan Neles Controlsin ja Sunds Defibratorin liikevoitot jäivät viimevuotisesta. Venttiileitä ja virtauksen säätöjärjestelmiä tekevän Neles Controlsin kannattavuutta laski sellu- ja paperiteollisuuden heikko kysyntä ja huono hintakehitys.

Kuitutekniikan laitteisiin ja prosesseihin erikoituneen Sunds Defibratorin kannattavuutta heikensivät eräiden toimitusten ennakoitua suuremmat kustannukset. Rauman mukaan sen asiakasteollisuuksien näkymät paranivat lähes kaikilla markkinoilla heinä-syyskuussa. Sen sijaan eräissä Kaakkois-Aasian maissa valuuttaepävarmuus jarrutti koneiden- ja laitteiden investointipäätöksiä.

Yhtiön mukaan se ei odota koko vuoden 1997 tuloksen poikkeavan merkittävästi viime vuoden tuloksesta. Syyskuun lopussa konsernin palveluksessa oli 9780 henkilöä. Noin 400 henkilön vähennys edellisvuodesta johtuu lähinnä Mäntyluoto Worksin myynnistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.