Mainos

Rauhanjärjestöt vaativat loppua pommituksille

Rauhanjärjestöt Sadankomitea, Suomen Rauhanliitto ja Suomen Rauhanpuolustajat vaativat Naton pommitusten pysäyttämistä Jugoslaviassa. Järjestöjen mukaan pommitukset merkitsevät hyökkäyssotaa ja ovat vaaraksi koko Balkanin rauhanprosessille.

Järjestöt huomauttavat, että pommitusten perustelu inhimillisen kärsimyksen välttämisellä on irvokasta, kun samaan aikaan pommitukset ovat lisänneet paikallisten ihmisten kärsimystä. Rauhanjärjestöt vaativat samalla uusien rauhanneuvottelujen aloittamista YK:n johdolla.

Suomi: Milosevic vastuussa Jugoslavian sodasta

Suomi toivoo pikaista rauhaa Kosovoon. Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta sai tänään ulkoministeriön ja puolustusministeriön selvitykset poliittisesta tilanteesta ja taisteluista Jugoslaviassa ja Kosovossa. Valiokunta korosti tiedotteessaan presidentti Slobodan Milosevicin olevan vastuussa siitä, että on jouduttu sotilastoimiin. Ratkaisun avaimet ovat hallituksen mielestä hänen käsissään.

Tiedotteessa muistutettiin, että puitteet rauhalle ja Kosovon itsehallinnolle osana Jugoslavian liittotasavaltaa sisältyvät Rambouillet'ssa neuvoteltuun sopimusluonnokseen. Suomi on valmis sekä kansallisesti että Euroopan unionin kautta antamaan panoksensa Kosovon jälleenrakennustyöhön. Suomi on myös ilmoittanut valmiudestaan rauhanturvaoperaatioon Kosovossa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.