Mainos

Ratsastajainliitto hevosvideosta: Selvä ylilyönti tapahtui

Suomen Ratsastajainliitto on viime päivinä tutkinut hevosvideosta syntynyttä kohua. Liiton urheilujohtaja Aki Ylänne on muun muassa keskustellut videossa olleen hevosen omistajan kanssa. 

– Hän sanoi, että hevonen toimi pääsääntöisesti hyvin koulutuksessa. Ilmeisesti tässä kohtaa hevonen oli kuitenkin väsynyt ja oireilua oli enemmän kuin muissa tilanteissa. Se ei tietenkään poista sitä, että meillä liittona on se sama nollatoleranssi asiassa eli tuossa muutaman minuutin videopätkässä on meidän näkemyksemme mukaan selkeä ylilyönti hevosen hyvän kohtelun näkökulmasta, Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne sanoo.

Ylänteen mielestä hevonen on videossa väsynyt eikä tehtäviensä tasolla. Liiton mukaan kouluttaminen olisi pitänyt tuossa kohdin keskeyttää ja huomata, että koulutus ei enää mene riittävän hyvin perille, eikä oppimista tapahdu.

Videolla olleen hevosen omistajan mukaan hevonen edistyi kaiken kaikkiaan hyvin kolmen koulutuspäivän aikana.

– Omistaja kertoi, että hevonen on ollut hankala käsitellä maasta käsin, mutta heidänkin mielestään koulutus olisi pitänyt ehkä lopettaa hieman aiemmin, kun hyvää suoritusta oli jo takana, Ylänne kertoo.

Ratsastajainliitto on haastatellut paikalla koulutuksessa olleita ratsastajia ja saanut videoita myös heidän suorituksistaan Pornaisissa pidetyssä koulutustilaisuudessa. Ratsastajainliiton urheilujohtaja Ylänne kertoo, että heidän videoiden ja palautteiden mukaan koulutuksessa ei ole ollut mitään huomauttamista.

– Heidän mukaansa heidän hevosiaan on kohdeltu ja käsitelty hyvin, joten yleisesti ottaen koulutus on varmasti sujunut siellä ihan positiivisissa tunnelmissa.

Tapausta puidaan ulkomaillakin

Ylänne kertoo, että Suomen Ratsastajainliitto on ollut asian takia yhteydessä myös Kansainväliseen Ratsastajainliittoon ja Tanskan vastaavaan liittoon.

– Kansainvälinen Ratsastajainliitto ei ole tutkimassa asiaa, vaan olemme vain informoineet asiasta heitä. He ovat katsoneet videon ja varmasti ottavat sen koulutuksissaan esiin. Valmentaja ei ole Tanskassa missään liiton valmentajasopimuksessa. Hän kyllä valmentaa siellä ja on pitkään ollut hevosalalla töissä. Tanskakin tutkii tätä yksittäisenä valmentajatapauksena,  selvittää Ylänne. 

Suomen Ratsastajainiliiton ja Kansainvälisen Ratsaistajainliiton näkemykset hevosen hyvinvonnista kulkevat käsi kädessä. Suomen Ratsastajainliitto aikoo antaa koulutustilanteesta näkemyksen Tanskan liitolle, joka vie asian eteenpäin myös kyseisen valmentajan tietoon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja