Mainos

Rata: Hankintaohjelma sisäpiiriläisille

Rahoitustarkastus pitää osakkeiden hankintaohjelmaa yhtenä keinona, jolla pörssiyhtiön sisäpiiriläiset voivat välttää sisäpiiritiedon väärinkäytön.

Rahoitusalaa valvova Rahoitustarkastus Rata pitää osakkeiden erillistä hankintaohjelmaa yhtenä keinona, jolla pörssiyhtiön johtajat ja muut sisäpiiriläiset voivat välttää sisäpiiritiedon väärinkäytön. Ostoja voidaan ohjata myös antamalla ohjeet, milloin sisäpiiriläiset voivat ostaa osakkeita.

Pörssiyhtiöiden johtajat ovat yleisesti valittaneet, että heidän on vaikea hankkia yhtiönsä osakkeita ankarien ja tulkinnanvaraisten sisäpiirisäännösten vuoksi. Rata muistuttaa, että sisäpiirisäännöillä kaikille osakkeen omistajille turvataan mahdollisuus käydä kauppaa mahdollisimman tasavertaisen tiedon perusteella.

Ratan ehdottama hankintohjelma laadittaisiin ennen kaupankäynnin aloittamista. Sisäpiiritiedon väärinkäytön mahdollinen arviointi kytkettäisiin Ratan mukaan lähtökohtaisesti siihen hetkeen, jolloin osakkeiden hankinnasta päätetään eikä niiden ostohetkeen. Osakkeiden hankinta siirrettäisiin ulkopuoliselle välittäjälle, joka tekisi ostot itsenäisesti sisäpiiriläisen linjausten mukaisesti. Ohjelmassa olisi yksityiskohtaiset ehdot osakkeiden määrästä, hankintahinnasta ja ajankohdasta. Ohjelma olisi annattava välittäjälle, silloin kun osakkeiden ostajalla ei ole hallussaan sisäpiirintietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.