Rasvapalo tai huurtuneet ikkunat? Ota suola avuksi

Suolasta on moneksi. Se ei ainoastaan korosta ruuan makua, vaan pitää hedelmät tuoreina ja täyttää naulanreiät.

Savvysugar.com -sivusto on kerännyt iloksemme erilaisia vinkkejä suolan käyttöön. Jotkut ovat varmasti tuttuja entuudestaan, mutta osa saattaa olla uusiakin.

1. Huurtuvat ikkunat. Sekoita ruokalusikallinen suolaa 1,5 desiin vettä ja pyyhi ikkunat. Estää ikkunoiden huurtumisen pakkasilla.

2. Peitä naulanreiät seinässä. Sekoita yhtä paljon ruokasuolaa, maissitärkkelystä ja vettä paksuksi tahnaksi. Levitä naulan- ja muiden pienten reikien päälle, anna kuivua ja viimeistele maalilla.

3. Lisää pyykinpesuaineen joukkoon reilu desi suolaa. Suola kirkastaa värilliset vaatteet.

4. Poistaa ruosteen ja homeen. Sekoita yhtä paljon suolaa ja sitruunamehua, ja hankaa sillä tahroja.

5. Rakko suussa vai kipeä kurkku? Purskuttele suolavedellä.

6. Onko muna tuore vai vanha? Lisää kaksi teelusikallista suolaa kupilliseen vettä, anna liueta. Tuoreet munat uppoavat ja vanhat kelluvat.

7. Hedelmät pysyvät tuoreena pidempään jos ripottelet niiden päälle suolaa. Suola estää hedelmien tummenemisen ja vähäinen määrä suolaa itse asiassa korostaa hedelmän omaa makua.

8. Poistaa pahan hajun sormista. Hiero suolaa sormenpäihin saadaksesi hajut pois esimerkiksi sipulin tai valkosipulin pilkkomisen jälkeen.

9. Juusto kestää pidempään, jos käärit sen suolaveteen kastettuun kankaaseen.

10. Uunin ja levyn ensiapu. Jos laatikko tai kastike kuohuu yli, ripottele kourallinen suolaa uunin pohjalle, tai vähemmän paistolevylle. Suola estää palaneen käryn ja helpottaa puhdistamista kun levy tai uuni on viilennyt.

11. Estä muurahaisten kulku ripottelemalla suolaa muurahaisten kulkureitille.

12. Pidä suolarasia lieden vierellä. Voit tukahduttaa rasvapalot kaatamalla suolaa sen päälle.

13. Suola sulattaa jäiset rappuset nopeasti.

14. Suola puhdistaa rasvakasaumia putkista. Kaada suolaa viemäriin ja valuta kuumaa vettä päälle

15. Puhdista tahriintuneet kahvikupit suolalla ja astianpesuaineella.

16. Rasvanpoistaja. Ripottele suolaa erittäin rasvaisten kattiloiden tai paistinpannujen päälle ja pyyhi talouspaperilla.

17. Kirkastaa kuparin. Sekoita yhtä paljon suolaa, etikkaa ja jauhoja tahnaksi. Hiero sitä kuparisiin astioihin, ja anna vaikuttaa tunnin ajan. Puhdista ja kiillota pehmeällä kankaalla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat