14 vinkkiä: Nerokkaat niksit helpottavat laiskan siivoojan arkea

Törkyinen uunipelti tai kalkkiutunut suihkusuutin ovat hankalia puhdistettavia, joten ne myös jäävät helposti vaille huomiota viikkosiivouksen tullen. Nämä vinkit helpottavat siivousta kertaheitolla.

Hyödynnä näitä ohjeita, kun pelkoa herättävä suursiivous on ovella:

Sitkeät tahrat lähtevät matosta silitysraudan ja kostean liinan avulla. Aseta liina tahran päälle ja paina sitä varovasti silitysraudalla. Kuuma silitysrauta ja kostea kangas saavat aikaan reaktion, joka irrottaa lian helposti.

Leikkuulaudan viillot keräävät sisäänsä bakteereita. Pääset likaan käsiksi puolikkaan sitruunan ja karkean suolan avulla. Hankaa leikkuulautaa suolalla ja sitruunalla ja pese lopuksi kuuman veden ja tiskiaineen avulla.

Tahriintunut uunipelti säihkyy pian uuden lailla, kun teet ruokasoodasta ja vetyperoksidista tahnan ja levität sen pellille. Ota noin puoli desiä soodaa ja lisää niin paljon vetyperoksidia, että saat aikaan tahnan. Levitä sitten tahna pellin päälle voimakkain, pyörivin liikkein ja anna vaikuttaa kahdesta kolmeen tuntiin. Huuhtele lopuksi.

Tukkeutuneen suihkusuuttimen puhdistaminen ei vaadi vaivaa. Täytä pieni muovipussi puolilleen valkoviinietikalla ja köytä pussi sitten suuttimen ympärille kuminauhan avulla. Anna vaikuttaa vähintään kaksi tuntia tai jopa yön yli riippuen siitä, kuinka likainen suutin on. Pyyhi lopuksi vedellä.

Tunkkaisen patjan voi raikastaa ruokasoodan avulla. Imuroi patja, ripottele sen päälle ruokasoodaa, anna vaikuttaa pari tuntia ja imuroi sitten uudestaan.

Pinttynyt juustoraastin puhdistuu perunan avulla. Tartu perunaan ja raasta, kunnes viimeisetkin juustorippeet irtoavat. Tee perunaraasteesta vaikka röstiperunoita!

Likainen mikro on monen inhokkisiivottava. Tämän ohjeen avulla mikro puhdistuu kuitenkin vaivatta. Laita mikronkestävään astiaan yksi osa vettä ja yksi osa etikkaa ja kuumenna seosta mikrossa täydellä teholla kaksi minuuttia. Seoksen höyry irrottaa lian, joten sinun tarvitsee vain pyyhkiä pinnat kostealla liinalla.

Kovamuoviset lelut puhdistuvat helposti astianpesukoneessa. Varmista, että lelut kestävät kuuman pesun ja pese ne sitten koneen pikaohjelmalla.

Kahvi alkaa maistua epämiellyttävältä, kun keitin on likainen. Täytä kone puoliksi vedellä ja puoliksi valkoviinietikalla. Laita kone käyntiin ja anna tippua puoleen väliin. Pidä sitten puolen tunnin tauko, jonka jälkeen voit laittaa koneen taas päälle ja antaa sen tippua loppuun asti. Täytä sitten kone vedellä ja laita se käyntiin. Kun vesi on tippunut, toista viimeinen askel uudestaan puhtaalla vedellä.

Pölyisten kaihtimien siistimiseen sopii vanha sukka. Kostuta sukka seoksessa, jossa on yksi osa vettä ja yksi osa valkoviinietikkaa. Pyyhi sitten kaihtimet. Kuivaa lopuksi puhtaalla sukalla.

Valurautapannua ei kannata puhdistaa tiskiaineella ja -harjalla. Käytä sen sijaan karkeaa suolaa ja oliiviöljyä ja pyörittele tahnaa pannussa.

Anna tehosekoittimesi puhdistaa itse itsensä. Käytettyäsi sekoitinta kaada kannuun vettä ja loraus tiskiainetta. Laita sitten kone käyntiin muutamaksi sekunniksi. Valmista!

Leivänpaahdin suttaantuu myös ulkopinnaltaan. Sekoita vettä ja apteekista saatavaa viinikiveä tahnaksi ja hankaa, kunnes paahdin kiiltää.

Laattojen saumoihin kerääntyy kosteutta ja likaa. Sekoita 1,5 desilitraa ruokasoodaa ja puoli desilitraa vetyperoksidia paksuksi tahnaksi. Harjaa tahna saumoihin ja anna sen vaikuttaa kymmenen minuuttia. Harjaa tahna sitten syvemmälle saumoihin ja anna vaikkuttaa toiset kymmenen minuuttia, huuhtele lopuksi aine pois. Huomaat eron, kun saumat kuivuvat.

Lähde: tiphero.com

Lue myös:

    Uusimmat