Mainos

Täydellinen apuväline jääkaapin puhdistamiseen – näin monikäyttöisiä teepussit ovat

Käytetyt teepussit ovat oivallisia apuvälineitä siivouksessa – ja parissa muussakin arkisessa asiassa. Tässä parhaat vinkit!

1. Poista pahat hajut jääkaapista

Keinoja jääkaapin puhdistamiseen taitaa olla yhtä monta kuin käyttäjiä: kuka turvautuu ruokasoodaan, kuka uskoo sitruunan raikkauteen. Tiesitkö, että teepussi tekee saman työn?

Laita muutama käytetty teepussi avonaiseen rasiaan jääkaappiin ja ikävä haju katoaa ennen kuin huomaatkaan.

2. Pelasta ruostuvat keittiövälineet

Metalliset keittiövälineet voi ”kiillottaa” teepussilla. Mustan teen tanniinit nimittäin ehkäisevät ruosteen muodostumista. Pyyhkäise kattilat ja kulhot kostealla, käytetyllä teepussilla pesun jälkeen. Käytä tähän vain mustaa teetä.

3. Mureuta liha

Parhaan tuloksen takaamiseksi keitä oikein vahva musta tee ja liota lihaa nesteessä yön yli. Lopputulos on suussa sulava.

4. Piilota pahin väsymys

Rankka viikko? Vai rankkaakin rankempi viikonloppu? Ei hätää, tee supistaa ihohuokosia. Aseta lämpimät, kosteat teepussit silmille 20 minuutin ajaksi ja kas, turvotusta ei enää huomaakaan.

5. Puhdista matot

Mattolaiturit ovat melko vähällä käytöllä tähän aikaan vuodesta. Ei hätää, sillä voit ripotella käytettyjen teepussien sisällön matolle. Anna vaikuttaa 15–20 minuuttia ja imuroi. 

VARMISTA, että pussin sisältö on täysin kuivaa ennen kuin kaadat sen matolle. Vähän kosteana se voi aiheuttaa tahroja.

Pääset eroon tunkkaisuudesta ja jos käytät maustettua teetä, voi asuntoon tulla mukava, hedelmäinen tuoksu. 

6. Raikasta asuntosi ja autosi

Voit laittaa laatikoihin ja kaappeihin kuivan teepussin. Käytä kukkaisia tai hedelmäisiä makuteitä. Voit korvata myös vanhaksi menneen Wunderbaumin teepussilla. Se herättää ainakin kaksi hyvää kysymystä: Miksi autossasi tuoksuu niin hyvältä ja miksi roikutat peilissä teepussia?

7. Taistele rasvaa vastaan

Kokkasit herkkuja, mutta unohdit rasvatahroihin pinttyneet astiat? Ei hätää. Jätä astiat likoomaan yön yli lämpimään veteen, johon olet lisännyt muutaman käyttämättömän teepussin. Sotku on seuraavana päivänä helppo hoitaa.

8. Mausta ruokasi

Kun seuraavan kerran teet pastaa, keitä se vaikka vihreällä teellä maustetussa vedessä ja lisää kuullotettua pinaattia. Voit hyvin nopeasti vaikuttaa ammattilaiskokilta, kun muut pääsevät maistamaan tuotoksiasi.

Lähde: Delish

***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.