Luulitko, että näistä aiheutuu pelkkää sotkua? Näin siivoat vodkalla, ketsupilla ja voilla!

Monia tuttuja elintarvikkeita voi käyttää siivouksessa. Olisitko uskonut, että voi, viini ja sokerikin voivat puhdistaa kodin pintoja?

Myös oliiviöljy käy erinomaisesti kodin siivoukseen! Katso ylläolevalta videolta, mihin sitä voi käyttää.

Ruokasooda, sitruuna ja etikka ovat tuttuja elintarvikkeita, joista on apua siivouksessa. Sen sijaan ketsuppi, sula voi ja viini aiheuttavat vain tahroja, eikö totta? Itseasiassa New York Timesin mukaan nämäkin tutut tahranaiheuttajat voivat muuttua tehokkaiksi kodin puhdistusaineiksi ja siivousvälineiksi.

Mihin eri ruoka-aineita voi sitten siivouksessa käyttää?

Leipä- tai perunanpala

Jos lasi menee rikki, suurin osa lasinsiruista varmasti tarttuu harjaan ja rikkalapioon. Nämä ovatkin oivia apuvälineitä isoille lasin palasille, mutta pienet sirpaleet saattavat jäädä vielä lattialle. Helppo keino puhdistaa pienet lasinsirut onkin leipäpalan avulla: Ota siivu pehmeää leipää ja taputtele lattiaa. Heitä tämän jälkeen leipä roskiin.

Saman voi tehdä myös puolitetulla perunalla, kun leikattua pintaa painaa lattiaa vasten.

Tabasco tai ketsuppi

Tabasco ja ketsuppi ovat oivia puhdistusvälineitä tummentuneelle kuparille ja messingille, sillä kastikkeiden hapokkuus poistaa tummentumat tehokkaasti. Ja sen on helppoa: Lisää tabascoa rätille ja kiillota.

Ketsuppi taas toimii sitkoisuutensa takia hiukan eri tavalla. Jätä ketsuppi viideksi minuutiksi kupari- tai messinkipinnalle, jonka jälkeen pyyhi se pois. Pese esine vielä vedellä ja saippualla.

Valkoviini

Punaviinitahralle ei todellisuudessa kannata lisätä suolaa vaan valkoviiniä! Valkoviini voi nimittäin auttaa puhdistamaan punaviinitahroja niin vaatteista, matoista kuin huonekaluistakin.

Lisää pieni määrä valkoviiniä vaalealle tai valkoiselle rätille ja painele sillä punaviinitahraa. Toista tarpeen mukaan ja lisää pikkuhiljaa enemmän viiniä rättiin.

Vodka

Monet pukusuunnittelijat ja taistoluistelijat vannovat New York Timesin mukaan vodkan nimeen silloin, kun he haluavat pidentää herkkien ja koristeltujen vaatteidensa pesuväliä. Vodka nimittäin on tehokas hajujen neutralisoija.

Halpa vodka käy tarkoitukseen hyvin: lisää alkoholijuomaa suihkupulloon ja suihkuta vaate kevyesti. Samalla kun vodka kuivuu, katoavat myös epämiellyttävät hajut.

Voi tai majoneesi

Jos pöytään on jäänyt valkoisia jälkiä tai rinkuloita juomalaseista, kannattaa luottaa puhdistuksessa rasvaan. Tapa on New York Timesin mukaan tehokas, mutta voi aiheuttaa sotkua.

Tee puhdistustahna sekoittamalla sulaan voihin tai majoneesiin sikarin, tupakan tai takan tuhkaa. Lisää tahna pehmeään rättiin, jonka voi tehdä vaikka vanhasta t-paidasta. Pyyhi lasijälkiä tarmokkaasti pyörivin liikkein, ja pyyhi tahna pois sen jälkeen puhtaalla rätillä.

Sokeri

Jos kynsilakkapullo pääsee kaatumaan kovalle pinnalle, kuten laatta- tai puulattialle, lisää päälle sokeria. Sokeri imee kynsilakan tehokkaasti lattialta, jolloin tahra lähtee helposti pyyhkimällä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja