Mainos

Rasmussen seuraa Rasmussenia Tanskassa

Sotilasliitto Naton pääsihteeriksi eilen valittu Anders Fogh Rasmussen on eronnut Tanskan pääministerin virasta. Hänen tilalleen astui talousministerinä toiminut Lars Lökke Rasmussen, joka kuuluu oikeistolaisen Venstre-puolueeseen. Entinen ja uusi pääministeri Rasmussen eivät ole sukua keskenään.

Lars Lökke Rasmussen on 44-vuotias. Hän aloitti terveys- ja sisäministerinä vuonna 2001 ja siirtyi hoitamaan talousministerin tehtäviä vuonna 2007.

Viime vuonna Lars Rasmussen joutui tutkinnan kohteeksi, kun hänen epäiltiin käyttäneen veronmaksajien rahoja henkilökohtaisiin menoihin kuten savukkeisiin, hotelleihin ja ravintoloihin. Hän maksoi osan kuluista takaisin.

Häntä pidetään ovelanan neuvottelijana, ja hän johti viimeaikaisia neuvotteluja, joissa aiheina olivat talouden elvytyspaketit ja pankkien pelastaminen.

Kolmas Rasmussen

Lars Lökke Rasmussen on järjestyksessä jo kolmas perättäinen Tanskan pääministeri, jolla on sama sukunimi. Kolme pääministeri-Rasmussenia eivät ole sukua keskenään. Rasmussen on Tanskan yhdeksänneksi tavallisin sukunimi, kertoo Tansakan tilastointilaitos.

Koulutukseltaan uusi pääministeri-Rasmussen on juristi, joka on saanut oppinsa Kööpenhaminen yliopistossa. Hänet valittiin valtiopäiväedustajaksi vuonna 1994.

Hän on yrittänyt lopettaa tupakointiaan aina siitä lähtien, kun oli terveysministeri ja häntä kritisoitiin kovin tupakoinnistaan. Hänellä elämän iloista nauttivan miehen maine, erityisesti hänen tiedetään pitävän herkullisista illallisista.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.