Rasmus Ristolaisen hurja päähän kohdistunut tälli käynnisti kahakan Tukholmassa – toinen tuomitsematta jätetty tilanne kohautti enemmän

Puolustaja Rasmus Ristolainen säästyi isommalta rangaistukselta Tukholmassa pelatussa NHL-ottelussa, jossa suomalaisjärkäle jyräsi koko painollaan vastustajan hyökkääjän Aleksandr Volkovin.

Ristolainen katkaisi Buffalo Sabresin 2-3-tappiossa Tampa Bay Lightningin kolmannen erän alun vastahyökkäyksen rajulla taklauksella.

Volkov oli pääsemässä puolustuspään siniviivalla kiekkoon, mutta Ristolainen pamautti hänet tylysti jään pintaan. Lightning-pelaajat raivostuivat tilanteesta, minkä seurauksena kentälliset painivat pitkän aikaa.

Lopulta Ristolainen selvisi pään ja ylävartalon alueelle kohdistuneesta taklauksestaan kahden minuutin estämisrangaistuksella. Tampa Bayn ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta pian jäähyn jälleen Yanni Gourde iski joukkueelle 3-1-voittomaalin.

Kutsherovin temppu Sobotkaa vastaan jätettiin tuomitsematta

Vielä enemmän kohua herätti toinen ottelussa nähty tilanne. Ensimmäisen erän lopulla Tampa Bayn venäläishyökkääjä Nikita Kutsherov löi omalla puolustusalueella jarrut kiinni Buffalon kiekottoman Vladimir Sobotkan luistelulinjalla.

Lonkkataklaus lennätti yllätetyn Sobotkan niskoilleen jäähän. Erotuomarilla oli tilanteeseen suora näköyhteys, mutta jostain syystä hän ei nähnyt tapausta jäähyn arvoiseksi.

Buffalon päävalmentaja Ralph Krueger oli sanoissaan varovainen.

– En voi tehdä sille päätökselle mitään. He eivät ottaneet kantaa puoleen taikka toiseen, mutta ilman rangaistusta heidän linjansa oli, että se oli puhdas taklaus, Krueger kommentoi.

– Pidimme siitä tai emme, meidän täytyy mennä eteenpäin. Kaikki voivat nähdä videon siitä ja tehdä johtopäätöksensä, Sabres-valmentaja jatkoi.

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina. Silloin Sobotka ei ainakaan ole kokoonpanossa.

– Hän ei varmasti pelaa huomenna. Minun on parempi olla sanomatta muuta, mutta tsekkaamme hänen kuntonsa maanantaina, Krueger kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat