Käsittämätön sekoaminen NHL:ssä – tähtipelaaja iski mailalla suoraan kasvoihin

Toronto Maple Leafsin Morgan Rielly pimahti pahemman kerran ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan välittömästi sen jälkeen, kun ottelu oli ratkennut Senatorsin tyhjiin tekemään maaliin. Loppulukemat kirjattiin Ottawalle 5–3.

Toronto Maple Leafs haki tasoitusta ottelun loppuhetkillä ilman maalivahtia, kun Ottawa Senatorsin Ridly Greig pääsi ratkaisemaan pelin ja purjehtimaan läpiajoon. Greig paineli tyhjälle maalille kiekon kanssa ja lämäsi sen lähietäisyydeltä nuottaan. 

Lämäri sai Morgan Riellyn näkemään punaista, ja Toronton tähtipakki hyökkäsi osuman jälkeen välittömästi Greigin kimppuun. Täysin malttinsa menettänyt kanadalaispakki tarjoili törkeästi poikittaista mailaa suoraan Ottawa-hyökkääjän kasvoihin.

Tämän jälkeen kaukalossa alkoi pienimuotoinen kuhina ja nokkapokka, jonka tuomaristo onnistui lopulta rauhoittamaan.

Ottawan päävalmentaja Jacques Martin piti Riellyn tekoa törkeänä.

– Uskon, että liiga tarkastelee tilannetta. Se ei ollut jääkiekkoa. En tiedä, oliko se turhautumista vai mitä, mutta tuollainen ei kuulu peliin, Martin totesi kanadalaisen Sportsnetin mukaan.

Martinin mukaan sillä ei ollut mitään väliä, lämääkö Greig kiekon maaliin vai tyytyykö hän vain puttamaan sen maaliviivan yli. 

Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe puolestaan näki tilanteen toisin ja puolusti Riellyn mailaniskua.

– Mielestäni se oli paikallaan. Heidän pelaajallaan on oikeus tehdä, mitä hän haluaa siinä tilanteessa tehdä, ja meidän pelaajillamme on oikeus reagoida, Keefe totesi.

Myös Toronton pelaajat puolustivat Riellyn iskua. Muun muassa John Tavares sanoi, ettei ole koskaan nähnyt kenenkään lämäävän kiekkoa tyhjään maaliin lähietäisyydeltä aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat