Brittiläiset lääkärit ja sairaanhoitajat toivovat hartaasti, että ihmiset pysyisivät kotona – julkaisivat paljonpuhuvat selfiet: "Haluaisin vain huutaa ihmisille, että kuunnelkaa meitä"

Ahdistaako koronavirusepidemia ja miten pärjäät karanteenissa? Näin pidät huolta itsestäsi kriisin keskellä 8:31
Videolla kerrotaan, miten voit pitää itsestäsi huolta kriisin aikana.

Brittiläiset sairaanhoitajat toivovat ihmisten ottavan ohjeistuksen sosiaalisesta eristäytymisestä tosissaan. Toiveensa tueksi he julkaisivat pitkän työpäivän päätteeksi otettuja selfieitä. Aiheesta kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto.

Hoitajat ja lääkärit ympäri maailmaa ovat viime päivänä vedonneet ihmisiin, että kaikki pysyisivät kotonaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kanta-Hämeen keskussairaalan hoitajatkin lähtivät mukaan tempaukseen.

Lääkäri julkaisi kuvan työpäivän jälkeen

Vastaavanlaisen vetoomuksen teki 21. maaliskuuta myös Ison-Britannian julkisessa terveydenhuoltojärjestelmässä työskentelevä lääkäri Natalie Silvey. Hän julkaisi Twitterissä selfien itsestään sen jälkeen, kun oli pitänyt kasvomaskia päässään koko yhdeksäntuntiseksi venyneen työvuoron ajan.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tässä näkyy henkilö, joka on juuri viettänyt yhdeksän tuntia suojavarusteissa kuljettaessaan kriittisessä tilassa olevia koronaviruspotilaita ympäri Lontoota.

– Tunnen olevani rikki, ja tämä on vasta alkua. Pyydän teitä ihmiset, olkaa niin kilttejä ja jääkää eristyksiin koteihinne.

"Kuunnelkaa meitä"

Natalie tviittasi vielä myöhemmin lisää.

– Nuo punertavat tai violetit painaumat kasvoillani johtuvat maskistani ja ovat syvempiä kuin luulet. Tänään olen juuri nähnyt, mitä Covid-19 tekee ja haluaisin vain huutaa ihmisille, että kuunnelkaa meitä.

– Suostuin tähän vapaaehtoisesti, samoin kanssani ollut anestesialääkäri oli vapaaehtoinen. Tämä tuo esiin parhaat puolet meistä. Voisivatko nyt kaikki muutkin britit myös tehdä parhaansa ja kuunnella?

Toiset jakoivat selfieitä

Natalien viesti sai pian tukea muilta terveydenhuollon ammattilaisilta. Muutama muukin työntekijä jakoi vastaavanlaisen kuvan.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tiedän tunteen. Tässä on kuva minusta menossa eilisiltana lounaalle pidettyäni maskia ja varusteita. Ja tiedätkö mitä, en edes haluaisi tehdä mitään muuta, tviittasi sairaanhoitaja Emma Sterba.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tässä olen minä vain neljän tunnin jälkeen, kommentoi  Liz Staveacre.

Kaikilla työntekijöillä on kasvoissaan painaumat, koska heidän täytyy pitää kasvomaskia hoitaessaan potilaita, joilla on tämä herkästi tarttuva virus. 

Lue myös:

    Uusimmat