Mainos

Rasistinen rikollisuus puhuttaa taas Joensuussa

Joensuussa on yksistään elokuun aikana tehty toistakymmentä rasistista rikosta. Mutta siinä missä rasististen rikosten määrä on kasvanut eivät rasistiset väkivallanteot ole yleistyneet.

Rasistiseksi luokiteltujen rikosten määrä on kasvussa Joensuussa. Kaupungissa on tehty tänä vuonna viitisenkymmentä rasistista rikosta, näistä peräti toistakymmentä kuluneen kuun aikana. Tilanne on ehtinyt herättää keskustelua Joensuun mainetta viime vuosikymmenellä haitanneen ulkomaalaisvastaisuuden paluusta.

Nyt kirjatuista rikoksista valtaosa on ollut vahingontekoja, joiden kohteena on ollut maahanmuuttajien omaisuus. Sen sijaan väkivallantekoja, joissa maahanmuuttaja olisi ollut uhrina, poliisin tietoon ei ole tänä vuonna tullut yhtään. Joensuun poliisipäällikkö Kai Markkula kertoo, että rasistiset väkivallanteot ovat koko ajan vähentyneet. Viime vuonna niitä kirjattiin viisi, toissa vuonna kuusi ja 1998 15 tapausta. Ns. skini-toiminnan aikoina 1994-1998 väkivaltarikoksia kirjattiin pahimmillaan liki 30 vuodessa. Näinä vuosina rikoksista sai tuomioita viitisenkymmentä henkeä.
-Joensuussa ei ole enää sellaista ns. skiniryhmänä toimivaa määrätietoista ryhmittymää. Kyse on pikemminkin maahanmuuttajiin vihamielisesti suhtautuvista ihmisistä, joita ei käsittääksemme ole kovin monta. Mitään yksittäistä syytä elokuun tapahtumiin ei ole tiedossa, kertoo Markkula.

Poliisi on kuitenkin erityisen huolissaan viime viikkoina lisääntyneistä suomalaisnuorten ja maahanmuuttajanuorten välisistä tunteiden kuumenemisista, jotka ovat johtaneet eriasteisiin yhteenottoihin. Toistaiseksi vakavammilta vahingoilta on vältytty.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.