Mainos

Räsäskohut näkyvät myös ortodoksien eroina

Myös ortodoksiseen kirkkoon kuuluvat eroavat räsäskohujen aikana huomattavan aktiivisesti, kertoo eroakirkosta.fi-palvelu.

Palvelun mukaan sunnuntaina alkaneessa eropiikissä evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet erosivat noin yhdeksän kertaa aktiivisemmin kuin normaalisti. Ortodoksien osalta erovauhti oli yli viisinkertainen. Sama ilmiö tapahtui myös vuoden 2010 Homoillan eropiikissä.

– Ortodoksien kirkosta eroamisen kasvu on todella yllättävää, kun tietää, että ortodoksit ovat kirkkonsa jäseninä selvästi tietoisemmin kuin evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. On todella vaikea selittää, miksi myös ortodoksit eroavat kirkosta ns. räsäskohujen aikana. Se on ainakin varmaa, että kirkosta eroaminen räsäskohujen aikana ei ole pelkästään protesti evankelis-luterilaista kirkkoa vastaan, pohtii Petri Karisma.

Lokakuussa 2010 tapahtuneella Homoilta-eropiikillä ja uusimmalla eropiikillä on muitakin yhtäläisyyksiä. Päivi Räsäsen puheet aktivoivat erityisesti miehiä eroamaan kirkosta.

Miesten osuus eroajista on merkittävästi suurempi, eli 60 prosenttia, kun se normaalisti on 51-54 prosentin välillä. Vastaava ilmiö tapahtui 2013 heinäkuussa tapahtuneen "Suomen laki vai Raamattu" -kohun kanssa, jolloin miesten osuus eroajista oli myöskin 60 prosenttia.

Eroakirkosta.fi-palvelun mukaan uusimmassa eropiikissä 35-45 vuotiaiden suhteellinen osuus kasvoi selvästi, kun taas nuorten naisten ja yli 45-vuotiaiden miesten suhteellinen osuus pieneni.

Suurista kaupungeista vain Vantaalla yli 45-vuotiaiden naisten osuus kasvoi merkittävästi, kenties koska Tikkurilan seurakunta osallistuu perjantaina alkaville Sexhibition-messuille. Eropiikki vaikutti erityisesti keskikokoisissa kunnissa, joiden suhteellinen osuus eronneista nousi hieman suurten kaupunkien kustannuksella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.