Räsänen: Vaalihäirinnästä ei voi syyttää puolueita

Kristillisdemokraattien puoluejohtaja Päivi Räsänen on huolissaan vaalikampanjointiin kohdistuneesta ilkivallasta.

Räsänen kertoi MTV3:n puheenjohtajatentissä, että häneen itseensä ei ole kohdistunut suoranaisia väkivaltaisuuksia, mutta hänen vaalimainoksiaan on tuhottu.

- Luulen ja toivon, että nämä väkivaltajutut ovat kuitenkin aika pienen ryhmän tekosia. Silti se huolestuttaa, olen itsekin menossa Ouluun perjantaina, kertoi Räsänen.

Viime viikonloppuna Oulussa Kokoomuksen vaalitilaisuuteen hyökättiin väkivaltaisesti.

- Kyllä minä toivon, että voitaisiin kampanjoida rauhassa.

Räsänen kertoo aistineensa jo pidemmän aikaa muutoksen tarvetta ilmassa vaalikentillä.

- Politiikkaan on entistä enemmän kiinnostusta. Monet ihmiset ovat aika katkeria kolmelle suurelle puolueelle Kokoomukselle, Keskustalle ja SDP:lle, arvioi kristillisten puoluejohtaja.

Räsänen ei kuitenkaan usko, että suurten puolueiden politiikka sinällään lietsoisi vihatekoihin. Samoin hän tyrmää sen, että esimerkiksi kristisllisdemokraattien näkemykset homoudesta lietsovat vaalikampanjoiden häirintään.

- Emme me edusta kovia arvoja. Me edustamme ihmisarvoa, ja perheen arvostamista, summasi Räsänen.

"Emme sekoita Raamattua politiikkaan"

Päivi Räsänen torjui MTV3:n puheenjohtajatentissä myös väitteet siitä, että Kristillisdemokraateilla menisi hengellinen ja maallinen valta politiikanteossa sekaisin.

- Puolueena me emme ota kantaa, siihen mikä on syntiä tai mikä ei ole syntiä. Puolue ei myöskään ota kantaa teologisiin kysymyksiin.

Päivi Räsänen painottaa puhuneensa viime syksyn Ajankohtaisen kakkosen kohutussa Homoillassa myös yksittäisenä kirkon jäsenenä, ei puolueen puheenjohtajana.

- Jokaisella puoluejohtajalla ja kansanedustajalla on oma uskonnonvapautensa ilmaista omaa uskoaan, hän painotti.

Räsäsen mukaan Vihreät ja RKP sekoittavat uskontoa politiikkaan itse asiassa enemmän kuin kristillisdemokraatit.

- Väitän, että esimerkiksi Vihreät ja RKP:n Stefan Wallin ovat sekoittaneet uskontoa ja politiikkaa vaatimalla kirkolta esimerkiksi avioliittoon vihkimiseen liittyviä muutoksia. Miksi heitä ei syytetä, kysyi Räsänen.

Lue myös:

    Uusimmat