Räsänen sai vaalihalin lapsenlapseltaan: Puoluejohtajan täytyy olla arvojohtaja, ei taloustieteilijä

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kaipaa nykyistä enemmän arvopohjaista keskustelua vaalien alle.

Helsingin Narinkkatorilla leijailee kalasopan tuoksu. Kylmänä päivänä kristillisdemokraattien soppatykki houkuttelee jonoksi asti ihmisiä. Puheenjohtaja Päivi Räsänen on saanut parasta mahdollista tsemppiä viimeiseen vaalirutistukseen, kun lapsenlapset tulivat tervehtimään mummia kampanjatilaisuuteen.

– Muuten me ei ehditä nähdä missään, Räsänen pahoittelee ja pusuttaa sylissään kihertävää vauvaa.

Räsäsen mukaan viimeisellä kampanjapäivällä yritetään vielä vaikuttaa liikkuviin äänestäjiin.

Kokenutta puoluejohtajaa on harmittanut vaalitenteissä se, että niissä juututtiin prosessikeskusteluihin. Esimerkiksi Pohjoismaiden puolustusministerien yhteisartikkelin käsittely meni hänen mielestään överiksi.

– Olisi ollut monia asioita, joissa olisi voinut mennä paljon syvemmälle ja jotka kiinnostaisivat kansalaisia. Esimerkiksi koulutuksesta ja kouluista keskusteltiin hyvin vähän.

Räsänen kaipaakin nykyistä enemmän arvopohjaista keskustelua vaalien alle. Hän muistuttaa, että puoluejohtajan ei tarvitse olla taloustieteilijä, vaan hänen tehtävänsä on edustaa puolueensa arvoja ja tehdä niiden pohjalta päätöksiä.

Räsäseltä kysytään, mitä hän ajattelee yksinelävistä. Kysyjän mielestä kukaan poliitikko ei puhu yksinelävistä mitään.

– Puolueellamme on yksinelävien politiikkaohjelma. Jos sinua kiinnostaa, kannattaa tutustua siihen, Räsänen vastaa.

Nuori mies vetää Räsäsen sivuun ja nostaa älypuhelimensa ilmaan yhteiskuvaa varten. Puheenjohtaja hymyilee kameralle tottuneesti.   

 

Lue myös:

    Uusimmat