Mainos

Räsänen: Päivähoito-oikeuden rajaamisesta alustava yksimielisyys

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat päässeet periaatteellisella tasolla yhteisymmärrykseen päivähoito-oikeuden rajaamisesta.

Sen kustannusten suhteen on kuitenkin vielä epäselvyyksiä, Räsänen sanoo.  Sen sijaan kotihoidon tuen jakamisesta ei Räsäsen mukaan ole löytynyt yhteisymmärrystä.

Räsäsen mukaan esitys kotihoidon tuen jakamisesta on epäonnistunut, koska sen kustannukset ovat korkeammat kuin alun perin oletettiin. 

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että asioita koskevaan kiistaan olisi löytynyt ratkaisu. 

Yksityiskohdat auki

Sivistyspoliittiseen ministerityöryhmään kuuluva Sanni Grahn-Laasosen kommentoi MTV:lle, että yksityiskohtia on edelleen auki. Kokonaisuus yritetään saada valtioneuvostoon ensi viikon torstaina, jotta istuva eduskunta ehtii vielä käsitellä sen.

Asia siirtyi eilen hallituspuolueiden puheenjohtajille, kun sivistyspoliittinen ministerityöryhmä ei saanut asiaa ratkaistua. Puheenjohtajat neuvottelivat asiasta puhelimitse.  

Erityisesti kristillisdemokraatit vastustavat edellen kotihoidon tuen ehtojen muutosta.

 Hallitus on suunnitellut lapsen päivähoito-oikeuden rajaamista osa-aikaiseksi, jos isä tai äiti on kotona perhevapailla. Auki on vielä se, rajataanko hoito-oikeus esimerkiksi viiteen tuntiin päivässä vai tiettyyn tuntimäärään viikossa.

 Hankkeet ovat osa jo puolitoista vuotta sitten sovittua rakenneuudistusten pakettia. Asioiden valmistelu on sujunut hallituksessa riitaisasti. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.