Mainos

Raportti: Irakin poliisivoimiin rekrytoitu rikollisia

Yhdysvaltain hallituksen teettämän tutkimusraportin mukaan Irakin poliisin riittämättömä resurssit ja hallitukselta saatujen tietojen liian vähäinen käyttö ovat johtaneet vakaviin virherekrtytointeihin.

Irakin poliisivoimiin on hyväksytty rikollisia ja jopa kapinallisryhmien jäseniä, kertoo Yhdysvaltain hallituksen tuore tutkimusraportti. Raportin arvion mukaan Irakin poliisivoimat ovat suoriutuneet tehtävistään varsin hyvin, mutta rekrytointi- ja seulontamenetelmissä on paljon paikattavaa. Monet palkatuista ovat hädin tuskin lukutaitoisia ja monilla on rikollinen menneisyys tai fyysinen vamma.

- Vielä huolestuttavampaa on se, että joukkoihin on soluttautunut kapinallisia sekä terroristeja. On saatu tarpeeksi todisteita siitä, että tällaisia henkilöitä on Irakin poliisissa, raportti varoittaa.

Porsaanreikiä järjestelmään tuottavat muun muassa riittämättömät resurssit, hallitukselta saatujen tietojen liian vähäinen käyttö sekä rekrytoitujen määrän korostaminen laadun kustannuksella.

Raportti ei kuitenkaan anna Irakin poliisivoimista tyyten lohdutonta kuvaa. Sen mukaan poliisi teki hyvää työtä tammikuun vaalien valvonnassa ja kyselyjen mukaan irakilaisten luottamus lainvalvojiin on kasvussa. Lisäksi Yhdysvaltain puolustusministeriön edustajat muistuttavat, että nyt julkaistun raportin aikajänne päättyy huhtikuuhun, ja sen jälkeen tulokkaiden rekrytointi sekä etenkin koulutus on kohentunut selvästi.

- Tällä hetkellä Irakin sisäministeriöllä on koulutettuina ja varustettuina 93 800 miestä, joista poliiseja 63 500. Koulutus on korkeatasoista ja kouluttajia on palkattu sekä Jordaniasta että Irakista, kertoi everstiluutnantti Barry Venable.

Yhdysvaltain tavoitteena on luoda Irakiin 135 000 hengen vahvuiset turvallisuusjoukot.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.